Muzicienii din Carlos Maza Family, care concertează la Cluj fără unul din colegi: "Pentru noi mai importantă este muzica"

Muzicienii din Carlos Maza Family, care concertează la Cluj fără unul din colegi:
Cei patru membri ai familiei Maza şi totodată ai formaţiei Carlos Maza Family doresc să le ofere un concert deossebit în această seară clujenilor şi au precizat că problema întâmpinată de colegul lor, care a fost oprit pe aeroportul din Cluj, deoarece avea paşaportul expirat, rămâne de domeniul trecutului. "Cea mai importantă este muzica", a precizat una din membrele cvartetului.

"Ceea ce s-a întâmplat este de domeniul trecutului. Mai importantă este muzica. Întâmplarea aceasta poate fi şi o poartă spre a continua în acestă formulă, de familie. Muzica este influenţată de ceea ce trăim, toate experienţele le traducem în muzică", au precizat Carlos Maza şi una una din fiicele sale, în cadrul unei conferinţe de presă.

Amintim, formaţia de jazz cubaneză Carlos Maza Family va concerta deseară, de la ora 19, în cadrul „Napoca International Jazz, Blues & Wine festival", care se desfăşoară între 15-20 mai la Cluj. De asemenea formaţia mai are concerte, în cadrul unor festivaluri similare, la Sibiu, Alba-Iulia şi Ploieşti.

Iniţial trupa urma să concerteze în format de cvintet, dar unuia din membri, percuţionistul Humberto Perdoma Blanco nu i s-a permis accesul în ţară, pe aeroportul din Cluj-Napoca, de către poliţia din frontieră.

Conform lui Adrian Munteanu, organizatorul festivalului de la Cluj, muzicianului i-ar fi expirat paşaportul recent, pe data de 11 mai. "Am încercat să obţinem o viză specială, pentru 5 zile, conform legislaţiei şi aştepatam un răspuns", a punctat Munteanu.

Muzicienii din Cuba, care vor evolua astfel în familie, în cvartet, au subliniat că se concentrează pe concertul din această seară, unde vor interpreta piese de pe albume recente, dar şi unele mai noi, ce ar putea fi incluse şi pe un viitor album. Liderul trupei şi "capul familiei" Carlos Maza a subliniat că a cânta fără percuţionist nu este un lucru imposibil pentru ei şi că nu a luat în calcul varianta înlocuirii de ultim moment a bateristului.

Pe de altă parte Maza, care a studiat la mai multe şcoli din Franţa, şi-a manifestat admiraţia pentru muzicienii de jazz din Franţa şi pentru Richard Galliano, care va concerta în cadrul „Napoca International Jazz, Blues & Wine festival" (15-19 mai).

Comenteaza