N-au iertat nimic. Peste 200 de poliţişti au tăiat în carne vie

N-au iertat nimic. Peste 200 de poliţişti au tăiat în carne vie
Peste 200 de poliţişti au acţionat vineri pe raza întregului judeţ pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

În cadrul acţiunilor au fost efectuate peste 100 de controale în pieţe agroalimentare, localuri publice şi târguri. De asemenea, a fost verificată activitatea a 95 de societăţi comerciale, fiind vizată combaterea evaziunii fiscale, a comerţului ilicit cu cereale, legume şi fructe, a contrabandei cu produse accizabile, precum şi a ilegalităţilor privind respectarea drepturilor de autor şi a celor conexe.

Activităţile au vizat şi prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, prevenirea faptelor care tulbură ordinea şi liniştea publică, a faptelor comise cu violenţă în zona localurilor publice, alături de prevenirea faptelor ilicite în domeniul transportului de material lemnos, precum şi combaterea braconajului cinegetic.

De asemenea, poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere de circulaţie pentru fluidizarea circulaţiei, precum şi pentru prevenirea şi sancţionarea abaterilor rutiere, având în vedere principale cauze generatoare a accidentelor rutiere grave.

Astfel, în jurul orei 21:45, în zona fondului de vânătoare din Vaida Cămăraş - Valea Bărăiului a fost identificat un bărbat de 66 de ani din Turda care avea asupra sa o puşcă de vânătoare cu cartuşe. În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul era deţinător legal de armă şi de muniţie de vânătoare, însă nu deţinea autorizaţie de vânătoare legală. Prin urmare, el este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic.

La ora 19:30, poliţiştii rutieri au depistat un turdean de 41 de ani care conducea un autoturism pe strada Fabricii din municipiul respectiv fără permis de conducere. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Totodată, la 15:10 poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti au identificat DN1 E60, pe raza localităţii Gilău, un şofer de 20 de ani din Cluj-Napoca care transporta cu o autoutilitară 3,5 de metri cubi de material lemnos, constând în grinzi şi cherestea, pentru care nu avea aviz de însoţire. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar marfa, în valoare de circa 2.100 de lei, a fost confiscată.

În cadrul aceleiaşi zile poliţiştii au identificat în trafic, în jurul orei 07:40, pe Calea Dezmirului din Cluj-Napoca, două autovehicule cu care se transportau legume şi fructe, fără documente de provenienţă. În cauză au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, conform Legii 12/1990 republicată, iar produsele transportate ilicit, în valoare de circa 150 de lei, au fost confiscate şi predate unei unităţi de profil.

Nu în ultimul rând, poliţiştii au prins un clujean de 38 de ani condamnat la cinci ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. El a fost încarcerat la Penitenciarul Gherla.
Bărbatul a fost încarcerat la Penitenciarul Gherla.

Comenteaza