Nămeţii au închis primele şcoli din Cluj. Vezi cum zăpada i-a lăsat acasă pe elevii din Mărişel REPORTAJ VIDEO

Nămeţii au închis primele şcoli din Cluj. Vezi cum zăpada i-a lăsat acasă pe elevii din Mărişel REPORTAJ VIDEO
Zăpada şi viscolul închid primele şcoli în judeţul Cluj. Ieri şi-au suspendat cursurile nouă instituţii de învăţământ, iar astăzi numărul lor a ajuns la 11. Printre acestea se numără şi Şcoala "Pelaghia Roşu" din Mărişel. Vezi nămeţii cât casa care au acoperit satul.

În comuna Mărişel, aflată la 80 de kilometri de Cluj-Napoca, a nins aproape fără încetare timp de două zile, iar în unele locuri zăpada este mai înaltă decât gardurile caselor. Maşinile oamenilor au fost acoperite de troiene.

Abia în această dimineaţă utilajele de deszăpezit au ajuns în Mărişel, dar până acum au deblocat doar drumul principal. Maşinile, dar şi autobuzul pentru elevi, au rămas blocate sub nămeţi.

Ne-am continuat drumul spre şcoala din Mărişel, dar la numai câteva sute de metri mai încolo am fost nevoiţi să lăsăm autoturismul pe marginea şoselei. Drumul nostru cu maşina s-a terminat la un kilometru de şcoală. Până sus, unde trebuie să ajungă şi elevii, nu mai putem merge decât cu sania.

În curtea şcolii din Mărişel zăpada depăşeşte jumătate de metru, motiv suficient pentru conducerea inspectoratului să ia decizia de a suspenda cursurile, motiv de bucurie pentru cei peste 100 de elevi care învaţă aici. Vezi ce spun elevii şi profesorii, în reportajul video

În total, în judeţul Cluj au fost închise 11 şcoli, toate din mediul rural. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au explicat că măsura a fost luată pentru siguranţa elevilor, dar şi pentru că autobuzele şcolare nu au mai putut circula.

"În total sunt 339 de copii, elevi şi preşcolari, care nu merg astăzi la şcoală. Astfel încât autorităţile locale au ajuns de comun acord cu conducerea acestor unităţi de învăţământ să fie reţinuţi copiii acasă pentru a nu fi puşi în pericol", spune inspectorul şcolar general adjunct Marinela Marc.

Cel mai probabil cursurile vor fi reluate luni, dar numai dacă vremea o va permite.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Florin Dan

Comenteaza