Năsui, despre accesul în cinematografe sau restaurante pe bază de testare: "E o variantă pe care o discutăm în acest moment"

Năsui, despre accesul în cinematografe sau restaurante pe bază de testare: "E o variantă pe care o discutăm în acest moment"

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, spune că testarea rapidă pentru a permite oamenilor accesul în instituții de cultură, restaurante sau la evenimente este o soluție discutată în prezent

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Este și testarea o soluție. E o variantă pe care o iau în calcul, nu o exclud deloc și chiar o discutăm în momentul acesta, să vedem cum poate fi operaționalizată”, a spus ministrul.

Întrebat dacă a găsit soluții pentru deschiderea restaurantelor în această perioadă, el a spus că soluția este vaccinarea.

„Ca ministru al Economiei, nu pot decât să sper într-o deschidere cât mai rapidă a economiei, dar cu respectul tuturor normelor epidemiologice. Nu noi facem aceste norme, sunt oameni specializați care înțeleg impactul lor și care au lucrat pe aceste reguli. Ce pot să vă spun este că discut în fiecare zi cu colegii din Guvern modalități în care să putem redeschide în condiții de siguranță și sectorul HoReCa și toată economia”, a spus Năsui.

„Deocamdată suntem la stadiul de discuție pentru a găsi soluții, atât cu industria, cât și cu Ministerul Sănătății și cu Ministerul de Interne. Dar suntem în plin val 3 și prioritatea Guvernului este să trecem cu bine de acest val 3. Prioritatea a doua este campania de vaccinare, pentru a combate epidemia cât mai repede, pentru că până la urmă, ca soluție durabilă pentru a deschide economia este doar vaccinarea”, a mai spus el.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza