Natură şi aventură: restaurant oriental în centrul Clujului

Natură şi aventură: restaurant oriental în centrul Clujului
Wok’n’Roll, local cu mâncare gătită în tigăi asiatice, bucătărie la vedere, imagini desenate cu cretă şi poze din Nepal pe pereţi, s-a deschis ieri, în centrul Clujului.

Investiţia i-a costat pe proprietari 25.000 de euro. “Am făcut noi totul, după conceptul nostru, cu idei inspirate dintr-o linie de restaurante din Europa”, explică unul dintre asociaţi, Dan Păvăloiu, realizator al emisiunii “Natură şi aventură” de la TVR. Spaţiul închiriat pe strada Gheorghe Şincai are 80 mp şi 32 de locuri disponibile pentru clienţi. Mesele şi scaunele înalte de lemn au vedere spre locul de gătit, unde bucătarii pot fi urmăriţi pregătind meniurile.

 

Deasupra acestui spaţiu au fost desenate cu cretă imagini de cocoşi şi legume, iar pereţii sunt decoraţi cu fotografii din Nepal, realizate de Adrian Munteanu. “Ce avem noi diferit faţă de alte locuri este, în primul rând, felul de găti, în aceste wok-uri, vase tradiţionale de bucătărie orientală, cu baza rotunjită, care permit gătitul la temperaturi foarte ridicate, care fac ca mâncarea să fie sănătoasă, iar ingredintele să îşi păstreze gustul. Avem câteva feluri de bază, iar clientul le poate combina pentru a-şi crea propria reţetă. Instrumentele de gătit sunt asiatice, mâncarea, nu”, spune Păvăloiu.

 

Grupul ţintă pentru noul restaurant îl reprezintă tinerii. “Astfel de locuri sunt tipice pentru oraşele universitare, cu mâncare ieftină şi cu porţii mari. De aceea am căutat un loc în centru, pe unde să treacă lumea”, a adăugat Păvăloiu. Acesta este al treilea local inaugurat în centrul oraşului într-un interval de numai 10 zile. Restaurantul Via a fost amenajat pe str. I. M. Klein într-un imobil monument de arhitectură, iar în Piaţa Unirii s-a deschis Corso, un bistrou de inspiraţie franceză.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza