Nebunie în campusuri. Sute de studenți au stat astăzi la cozi interminabile la uşile căminelor FOTO / VIDEO

Nebunie în campusuri. Sute de studenți au stat astăzi la cozi interminabile la uşile căminelor FOTO / VIDEO
Astăzi au început cazările studenților în camine. Sute de tineri au format cozi în Hașdeu pentru a-și ocupa locurile.

Sute de tineri au fomat cozi la ușile căminelor din Hașdeu pentru a-și ocupa locurile distribuite de către facultăți. 

Campusul a fost împânzit astăzi de maşini înmatriculate în Suceava, Sălaj, Maramureş, Mureş, Vaslui şi chiar Constanţa. Mulţi dintre studenţii care speră să primească locuri în cămine au fost însoţiţi astăzi de părinţii lor. Între aceştia, Sandra Frăţescu (19 ani), care a venit însoţită de mama sa, Mirabela. "Am venit de dimineaţă şi aştept să fiu chemată. Până acum n-am avut probleme, sper să-mi primesc locul în cămin", a spus ea.

Două familii au venit cu copiii lor chiar din Constanţa: familiile Voica şi Dumitru au împreună trei copii şi toţi s-au înscris la facultăţi din Cluj: "este cea mai bună facultate din ţară", declară Carmen Voica. Viitorii studenţi la jurnalism şi asistenţă socială îşi aşteptau şi ei locul în cămin, în faţa uşii de intrare. De altfel peisajul zecilor de studenţi care aşteaptă în faţa căminelor un loc de cazare, călare pe bagaje sau aşteptând în maşină, nu este nou: astfel de situaţii se înregistrează, la Cluj, la începutul fiecărui an universitar.

În acest an Universitatea "Babeș-Bolyai" a oferit  6.000 de locuri de cazare, în timp ce numărul de cereri pentru un loc în cămin a fost de 9.000, fapt din care rezultă că circa o treime dintre studenți nu au obținut o cazare din partea facultăţii.

Pe parcursul acestei zile sunt așteptați studenții din anul I și II pentru a-și ocupa locurile în cămine, urmând ca până vineri, acestea să fie confirmate și de către studenții din anul III sau masteranzi. Locurile neocupate vor fi redistribuite începând de sătămâna viitoare.

Chiriile căminelor variază între 80 și 150 de lei, iar cazarea începe zilnic de la ora 8:00.

Mulţi dintre studenţi au venit încă de ieri în Cluj, ca să fie siguri că prind locuri în cămine. Vezi ce spun aceştia

Comenteaza