"Need for Speed" de Dej. Şoferul, o tânără de 14 ani FOTO/VIDEO

Trei maşini au fost avariate de o tânără de numai 14 ani aflată la volanul unui autoturism Ford înmatriculat în Spania.

Tânăra se afla în autoturism împreună cu şoferul maşinii, un bărbat din Bistriţa. Acesta s-a oprit la un magazin de lângă Gara Dej, însă a lăsat cheile în contact. Fata de numai 14 ani a profitat de moment, s-a urcat la volan şi a condus aproximativ un kilometru. În drumul său, minora a fost la un pas să lovească un autoturism aflat în apropierea gării. Aceasta a ajuns până în cartierul 1 Mai unde a lovit trei maşini parcate. Pe lângă acestea, au fost distruşi mai mulţi copăcei din zonă.

În ciuda faptului că, s-a oprit oprit cu maşina într-un bloc, fata "şi-a continuat drumul" şi a distrus şi câteva garduri ce împrejmuiesc spaţiile verzi de lângă blocul în cauză. Aceasta s-a oprit doar când mai mulţi oameni din zonă au spart geamul maşinii şi i-au luat cheile din contact.
Ca prin minune, tânăra nu a păţit nimic. "A intrat printre blocuri, a avariat acolo două maşini, a intrat în bloc, a dat înapoi, iar apoi a întrat în maşina aceasta (n.r - un autoturism Matiz) pe care a stricat-o toată. A ieşit din ea, a dat în spate şi a venit cineva de a spart un geam şi i-a luat cheile din contact. Parcă era drogată, nu zicea nimic", a povestit un bărbat, care locuieşte în apropiere.

Un alt locatar susţine că minora şi-ar fi continuat "aventura" dacă nu se izbea de bloc. "Am auzit o bufnitură şi când am ieşit pe geam am văzut că maşina era întoarsă şi ea se tot chinuia să dea înainte şi înapoi. Am observat că direcţia era dereglată", a spus acesta.

Poliţiştii au deschis deja o anchetă în acest caz. "În seara zilei de 9 februarie 2013, în jurul orelor 23:30, Poliţia Municipiului Dej a fost sesizată cu privire la faptul că pe strada 1 Mai din Dej a avut loc un accident de circulaţie soldat cu avarierea mai multor autoturisme. În urma cercetărilor efectuate de către echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului s-a stabilit faptul că o minoră în vârstă de 14 ani a furat un autoturism marca Ford pe care l-a condus până în cartierul 1 Mai unde a avariat cele 3 autoturisme", a declarat agent şef adjunct Sebastian Mihăilă, din cadrul Poliţiei Municipiului Dej. Tânăra este cercetată pentru furt calificat, distrugere şi conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Surse apropiate anchetei susţin că cei doi urmau să meargă la o pensiune din apropierea Dejului unde să îşi petreacă noaptea împreună.


Etichete
Comenteaza