Nelu Tătaru: Mă îngrijorează momentul relaxării

Nelu Tătaru: Mă îngrijorează momentul relaxării

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că este îngrijorat de momentul relaxării, pentru că pericolul infectării este la fel de mare, "iar în primele zile de după relaxare, poate mai mare".

”Mă îngrijorează momentul relaxării, acel moment în care vom avea o reluare a afluenței de populație dintr-o zonă în alta, o interacțiune și poate o recrudescență a transmiterii locale. Dar rămân totuși optimist în condițiile în care consider că precauțiile s-au înțeles, distanțarea s-a înțeles, masca în spațiile închise s-a înțeles, regulile de igienă s-au înțeles și atunci să sperăm că avem și un rezultat care să nu ne facă să impunem și alte restricții. Rămâne ca fiecare dintre noi să poată fi corectorul celorlalți, în măsura în care putem să luăm atitudine. Dacă Curtea Constituțională a dat un verdict, s-au restrâns niște drepturi fundamentale... gândiți-vă că noi nu am fi putut gestiona această pandemie dacă nu impuneam niște restricții; gândiți-vă că nu am fi putut opri niște focare la Țăndărei, la Suceava, dacă nu impuneam carantina; nu reușeam să oprim niște focare la Focșani, la Suceava, la Deva dacă nu impuneam niște reguli, chiar dacă au fost militare, dar vine un moment când trebuie să conștientizăm că am trecut prin ceva deosebit. Faptul că suntem la suprafață nu înseamnă că nu ne putem duce la fund”, a spus Nelu Tătaru, luni seara, la Digi24.

Ministrul a spus și că se aşteaptă ca în următoarele cinci-şase zile să existe un număr de cazuri noi în scădere, însă aceste zile coincid cu primele zile de relaxare şi trebuie să existe precauţie în continuare.

"Săptămâna trecută spuneam că Bulgaria este în creştere. Noi, Suedia, Polonia şi Anglia suntem pe acel platou - unele dintre aceste ţări erau de patru săptămâni. Ceva nu lasă ca acest număr de cazuri să coboare...(...) Mă aştept ca în următoarele cinci-şase zile să avem un număr de cazuri noi în scădere, dar aceste cinci-şase zile coincid cu primele zile de relaxare. Şi dacă ne-am temut sau am avut precauţii în zilele de Paşti, în zilele de 1-3 mai, mai avem precauţii acum şi la relaxare. Pericolul este la fel de mare, iar în primele zile de după relaxare, poate mai mare", a subliniat ministrul Sănătății. 

Comenteaza