Nelu Tătaru: Suntem singura ţară din Europa care nu are o lege prin care să putem controla internarea şi izolarea

Nelu Tătaru: Suntem singura ţară din Europa care nu are o lege prin care să putem controla internarea şi izolarea
| Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat luni seară că este "mare nevoie" de legea carantinării şi izolării şi a dat asigurări privind disponibilitatea sa de a participa la dezbaterile din Parlament asupra acesteia.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Tătaru a precizat că se va duce în Parlament marţi la Comisia juridică şi a spus că disponibilitatea sa este "maximă".

"Am spus că voi veni oricând în Parlament, mâine mă voi duce la Comisia juridică. Am avut discuţii în această seară şi mâine voi merge acolo. Voi avea discuţii şi mâine dimineaţă. A fost toate aceste zile secretarul de stat domnul doctor Raed Arafat, care a discutat efectiv fiecare termen, fiecare problemă. (...) Vom merge şi noi în măsura în care mâine vom fi solicitaţi, deci, nu se pune problema.

Eu sunt medic, poate reuşim şi juridic să o ducem la bun sfârşit, fiindcă este mare nevoie de această lege. Disponibilitatea mea este maximă pentru fiecare moment sau element care este în litigiu. Numai să avem această lege, să putem continua tratamentul în siguranţă atât pentru pacient, cât şi pentru cadrul medical. (...) Medical ne trebuie aceste pârghii", a fost declaraţia demnitarului la B1 TV, preluată de Agerpres.

El a spus că România este singura ţară din Europa care nu are în acest moment o lege în acest sens.

"Suntem singura ţară din Europa care nu are în acest moment o lege în care să putem controla internarea, izolarea, detaşarea personalului medical. Eu consider că este foarte utilă, necesară în acest moment", a susţinut reprezentantul MS.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza