Nemulţumiri la clasa pregătitoare VIDEO

Nemulţumiri la clasa pregătitoare VIDEO
78 de copii au fost respinşi în în prima etapă de înscrieri la clasa pregătitoare. Este şi cazul unui copil care nu a fost admis în clasa pregătitoare la Liceul Teoretic Lucian Blaga din cartierul Gheorgheni, deşi locuieşte în zonă, iar sora mai mare a copilului învaţă la aceeaşi şcoală.

Micuţul nu a fost admis la şcoala dorită în prima sesiune a înscrierii în clasa pregătitoare, deşi sora lui învaţă în aceeaşi şcoală.

"L-am înscris în perioada înscrierilor în prima sesiune de înscrieri la Liceul Lucian Blaga având în vedere că are o soră mai mare la acel liceu. În vinerea de Paşte am primit informaţia că de fapt el a fost repartizat la Şcoala Constantin Brâncuşi. Şi n-am înţeles, n-au fost anunţaţi. Mie mi se pare o crimă pentru psihicul acestor copii", a precizat Letiţia Popâlcă, bunica micuţului.

Bunica este nemulţiită că strada Arieşului nu a intrat în circumscripţia Liceului Blaga, deşi este aproape de unitatea şcolară.

"Conform instrucţiunilor ISJ nu, dar n-am înţeles de ce aparţin Albac şi Heltai şi Arieşului nu. Este mai aproape Arieşului de Lucian Blaga decât Heltai, capătul lui Heltai e intersecţia cu Brâncuşi", a adăugat bunica.

Conducerea Liceului "Lucian Blaga" spune că repartizarea elevilor în clasa zero s-a făcut informatic.

"Durerea acestor familii ai căror copii mai mari sunt elevi ai şcolii este şi durerea noastră. Şi noi suferim pentru ei pentru că acesta este sistemul de repartizare electronic, prioritatea numărul 1 o au cei care au în buletin circumstripţia. Familia respectivă nu aveam în buletn strada arondată Liceului Blafa şi de aceea s-a ajuns în această situaţie incredibilă", a precizat Laura Tomescu, directoarea liceului Lucian Blaga.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Cluj va încerca să rezolve situaţia.

"Problema e punctuală. Nu sunt foarte multe cazuri de părinţi care au un copil într-o şcoală şi altul în altă şcoală, dar în 27 mai când se termină procedura vin avea o şedinţă la ISJ în care vom analiza fiecare situaţia în parte şi vom încerca să reglăm această problemă", a specificat Mariana Pop, inspector şcolar general adjunct ISJ Cluj

Astăzi a început cea de-a doua etapă a înscrierilor în clasa zero.

"Încep de astăzi. Am făcut procedura specifică de repartizare a copiilor pe locurile disponibile. Avem 5016 elevi înscrişi din care 78 sunt cei care n-au prins locul dorit. Sunt suficiente. Sunt locuri pentru cei78 de copii pentru care ţinem loc şi pentru cei din circumscripţie şi pentru cei care nu se întorc în şcoala de circumscripţie", a adăugat reprezentantul ISJ Cluj.

În prima etapă de înscrieri au fost admişi în clasa pregătitoare 4.938 de elevi clujeni.

Reporter: Cristina Pîrvu

Imagine: Lorant Ersek

 

Comenteaza