Nepăsare maximă la Beliş. Primarul, un "ÎMPĂRAT PE PATRU ANI", nu a mişcat un deget pentru a ajuta voluntarii care au adunat 3500 de saci cu gunoaie

Nepăsare maximă la Beliş. Primarul, un "ÎMPĂRAT PE PATRU ANI", nu a mişcat un deget pentru a ajuta voluntarii care au adunat 3500 de saci cu gunoaie

Şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, afirmă că voluntarii care au curăţat deşeurile de pe lacul Beliş, din Parcul Natural Apuseni, nu au primit ajutor de la primăria Beliş-Fântânele. Autorităţile ştiau cu trei săptămâni înainte despre acţiunea de ecologizare. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Octavian Berceanu a afirmat, marţi seară, la Digi24, că primăria localităţii Fântânele Beliş a fost înştiinţată cu trei săptămâni înainte de acţiunea de ecologizare, de către activiştii de mediu, care au cerut ajutorul autorităţilor locale pentru igienizarea lacului Beliş din Parcul Natural Apuseni, însă autorităţile locale nu s-au implicat cu nimic în acţiunea în urma căreia au fost colectaţi 3.500 de saci cu deşeuri. 

"Doar că Primăria nu a făcut nimic să-i ajute. Oamenii ăştia s-au chinuit să strângă la nivel naţional nişte bani să facă igienizarea locaţiei respective. Absolut  deloc nu au vrut să-i ajute, e ruşinos!

Oamenii ăştia s-au chinuit să strângă bani, să cumpere saci, să se deplaseze, să se organizeze, au adus bani de acasă ca să facă lucrul ăsta, să igienizeze locul respectiv, iar primăria a stat imună la orice emoţie venită din partea a sute de voluntari care au ajutat acolo.

Nu găseşti ceva similar în Europa, nu am auzit să se întâmple ceva similar în Europa, o primărie înconjurată de sute de voluntari care vin să facă curat pe teritoriul tău, cu ONG-uri, cu oameni care scot bani din buzunar - puteau să meargă oriunde în weekend-ul ăla, oriunde şi au venit să facă curat - iar Primăria a pus mâinile pe piept şi a spus: «foarte frumos, ne place, mai veniţi pe la noi!». E inadmisibil aşa ceva”, a afirmat comisarul şef al Gărzii de Mediu, la Digi 24.  

Acesta spune că trebuie regândită legislaţia şi trebuie sancţionat acolo unde primarul n-are nici cea mai mică durere despre ceea ce se întâmplă în comunitatea lui, acolo unde primarul se crede un "împărat pe patru ani". Berceanu spune că e deacord ca un primar să fie privit în comunitatea lui ca un "semi-zeu" atunci  când comuna respectivă arată ca la Ciugud. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza