Nereguli în magazinele clujene. Amenzi de peste 10.000 de lei acordate de inspectorii DSVSA

Nereguli în magazinele clujene. Amenzi de peste 10.000 de lei acordate de inspectorii DSVSA

În cursul lunii aprilie, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a municipiului Bucureşti au desfăşurat 8.771 de controale în unităţile din industria agroalimentară.

Au fost vizate domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar şi a celor de depozitare a produselor alimentare, a seminţelor, legumelor şi fructelor.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea şi depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislaţie şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 114 amenzi contravenţionale în valoare totală de 216.800 lei.

În Cluj, inspectorii DSVSA au acordat amenzi în valoare de 13.200 lei. Principalele nereguli constatate: condiţii igienico-sanitare necorespunzătoare, întreţinerea necorespunzătoare a unităţii și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Comenteaza