Preşedintele Băsescu şi Patriarhul Daniel au ajuns la Cluj, cu două avioane diferite UPDATE

Preşedintele Băsescu şi Patriarhul Daniel au ajuns la Cluj, cu două avioane diferite UPDATE
  Traian Băsescu îi va aduce un ultim omagiu mitropolitului Bartolomeu şi se va întoarce la Bucureşti încă din această seară.
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ
 În jurul orei 18.30, preşedintele Traian Băsescu şi Patriarhul Daniel au ajuns la Cluj-Napoca, cei doi preferând să călătorească la bordul a două aeronave separate. Slujba din această seară, de la Catedrala Ordotoxă,  va fi oficiată de Patriarhul Daniel, iar la ceremonia religioasă va asista şi şeful statutului.

Băsescu se va întoarce, însă, la Bucureşti tot în această seară şi nu va participa la funeraliile Înalt Prea Sfinţitului Bartolomeu, care vor avea loc joi la prânz.

UPDATE
La 18.45, preşedintele a ajuns Catedrala Mitropolitană şi participă la slujbele oficiate la această oră în incinta lăcaşului. Băsescu a adus un ultim omagiu mitropolitului Bartolomeu, a aprins o lumânare la catafalcul ierarhului şi a rămas în catedrală, care este plină. Coada enoriaşilor care doresc să ajungă la catafalcul mitropolitului se întinde la peste 50 de metri în afara catedralei.

PF Daniel este aşteptat în curtea Mitropoliei.

La ora 19.07, preşedintele Traian Băsescu s-a îndreptat către reşedinţa mitropolitană, acolo unde a ajuns între timp PF Daniel.
Cei doi au avut o scurtă discuţie.

La 19.17, Băsescu a plecat de la reşedinţa mitropolitană şi s-a îndreptat către aeroport. A spus "Dumnezeu să îl odihnească", dar nu a dat nicio declaraţie
.

19.22 PF Daniel a ajuns în Catedrală, alături de mai mulţi clerici şi ierarhi, printre care ÎPS Serafim, ÎPS Laurenţiu Streza, ÎPS Irineu, al Olteniei, ÎPS Andrei, PS Gherasim, PS Siluan, din Ungaria, PS Sofronie, PS Daniil, PS Irineu Bistriţeanul. În catedrală slujesc episcopii Timotei şi Macarie. Se trag clopotele.


19.45 Patriarhul a condus slujba de înmormântare a călugărilor, oficiată pentru mitropolitul Bartolomeu, apoi s-a întors în reşedinţa mitropolitană, împreună cu ierarhii.

Continuă să vină credincioşi. Catedrala va fi deschisă pe timpul nopţii pentru enoriaşi până la ora 7, joi dimineaţă. De la 9 va începe liturgia arhierească şi slujba de înmormântare.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza