Ninge viscolit în mai multe zone din țară. Clujul, sub cod galben de vânt puternic și ninsori

Ninge viscolit în mai multe zone din țară. Clujul, sub cod galben de vânt puternic și ninsori
| Foto: digi24.ro

În judeţele Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Suceava ninge viscolit, cu depunere de zăpadă pe şosea. La fel și pe Autostrada A1 Sibiu – Deva. Din cauza vântului, sunt suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile sau a vreunui accident rutier.

Ninge viscolit, cu depunere de strat de zăpadă pe suprafaţa carosabilă în judeţele:

- Bistriţa-Năsăud: DN 17 Pasul Tihuţa şi DN 17C Dealul Ştefăniţei

- Maramureş: DN 17 Pasul Prislop

- Suceava: DN 17 Vatra Dornei – Poiana Stâmpei, precum şi pe:

- Autostrada A1 Sibiu – Deva.

Sunt precipitaţii sub formă de ninsoare sau lapoviţă în zona montană a judeţelor Alba, Arad, Bihor, Braşov, Cluj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Mehedinţi. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire în aceste zone. Din cauza vântului, sunt suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră.

Şoferii sunt sfătuiţi să adopte o manieră prudentă de conducere, evitând manevre riscante şi asigurându-se constant pe parcursul traseului.

Amintim, meteorologii au emis chiar un Cod Portocaliu care a intrat în vigoare pe 22 decembrie la ora 18.00 și va fi valabil până pe 24 decembrie, la ora 10.00. În zona montantă înaltă (în general la peste 1500m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită. Totodată, meteorologii au emis mai multe avertizări Cod Galben în care este vizat și județul Cluj.

Comenteaza