Ninsori și vânt mare pe munte, la Cluj. Luni plouă în mai toată țara

Ninsori și vânt mare pe munte, la Cluj. Luni plouă în mai toată țara

În zona montană a Clujului va ninge, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h, în intervalul 22 decembrie, ora 5:00 - 23 decembrie, ora 18:00. 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o avertizare cod portocaliu de viscol pentru zona de munte a judeţului Suceava. Avertizarea este valabilă până la ora 17:00 şi vizează zona de munte peste cota 1.800 m unde se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze ce vor atinge 100-120 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada şi reducând vizibilitatea, dar şi ninsoare.

Meteorologii au prelungit până la ora 17:00 codul galben emis pentru zona de munte a judeţului Caraş-Severin, unde se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge 80-90 km/h, visolind ninsoarea sau spulberând zăpada şi reducând vizibilitatea orizontală şi ninsoare slabă.

Până la 16:00, un cod galben vizând intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 70-80 km/h şi izolat 90-100 km/h care vor spulbera zăpada este valabil pentru mai multe localităţi din judeţul Covasna. Patru judeţe din Transilvania au intrat sub cod galben de ninsori şi viscol începând de sâmbătă dimineaţa de la ora 5:00, în timp ce la nivel de ţară este valabilă o informare de precipitaţii mixte, vânt şi polei.

Conform prognozei, în intervalul 22 decembrie, ora 5:00 - 23 decembrie, ora 18:00, în zona montană a judeţelor Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Cluj, mai ales la altitudini de peste 1.500 m, temporar va ninge, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h. Ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea va scădea semnificativ.

Până duminică, la ora 18:00, la munte, la altitudini îndeosebi sub 1.500 m, vor fi precipitaţii mixte, moderate cantitativ ce vor favoriza depunerile de polei, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale, de 50-55 km/h. În zonele joase de relief din jumătatea de nord a ţării, temporar se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie ce vor favoriza formarea poleiului.

În cursul nopţii de duminică spre luni (23/24 decembrie) şi pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) vor fi precipitaţii în toate regiunile, mai însemnate cantitativ în zonele de munte unde vor predomina ninsorile.

Comenteaza