Noaptea Albă a Filmului Românesc, record la Cluj

Noaptea Albă a Filmului Românesc, record la Cluj
Numărul cinefililor clujeni care au asistat la filmele proiectate în Noaptea Albă a Filmului Românesc, la două cinematografe din Cluj-Napoca, a ajuns la 1.300, informează organizatorii. Este cel mai mare număr de spectatori din provincie, la acest eveniment.

Evenimentul a avut loc simultan în patru oraşe - Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, vineri, şi a adunat în total nu mai puţin de 7500 de spectatori.

Vedeta programului a fost în acest an "Bună, ce faci?". în regia lui Alexandru Maftei, care a reuşit să adune la Noul Cinematograf al Regizorului Român din capitală şi la Cinema "Florin Piersic" din Cluj-Napoca aproape o mie de spectatori. Cele două locaţii au găzduit şi proiecţia filmului de debut al regizorului Florin Şerban, "Eu când vreau să fluier, fluier", la care au fost prezenţi peste 500 de cinefili.

În Cluj-Napoca, Noaptea Albă a Filmului Românesc a avut loc la cinematografele "Florin Piersic" şi Victoria, care au adunat aproximativ 1.300 de spectatori, de departe cel mai mare număr din provincie - în Iaşi, la cinema Republica, numărul cinefililor a ajuns la 800, iar la cele trei proiecţii de la Cinema Studio din Timişoara au fost prezenţi aproximativ 700 de spectatori.

Noaptea Albă a Filmului Romȃnesc este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Romȃnesc şi susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei.

 

Comenteaza