Noaptea Muzeelor 2017. 10 vizitatori vor cina și înnopta la Palatul Banffy

Noaptea Muzeelor 2017. 10 vizitatori vor cina și înnopta la Palatul Banffy
În acest an 10 iubitori de artă vor avea unica ocazie de a participa la un tur ghidat condus chiar de autorul expoziției de la Muzeul de Artă, "A Full Rotation of the Moon", Marius Bercea, după care vor putea înnopta în muzeu.

În premieră pentru Noaptea Muzeelor, în acest an 10 iubitori de artă vor avea unica ocazie de a participa la un tur ghidat condus chiar de autorul expoziției "A Full Rotation of the Moon", Marius Bercea, unul dintre cei mai cunoscuți artiști ai noului val de pictori ai Școlii de la Cluj, după care să înnopteze în muzeu, la fel cum se întâmplă în alte mari incinte expoziționale precum Smithsonian Museum Washington DC, The American Museum of Natural History New York, Tate Britain London și multe altele.

Inițiativa realizării acestui eveniment aparține Centrului Cultural Clujean, cu scopul de a apropia publicul de artiștii contemporani și de incintele muzeale, spun organizatorii.

Cei zece alesi vor intra în muzeu la ora 1 dimineața, vor servi o cină târzie alături de Marius Bercea și vor porni apoi într-un tur ghidat special conceput pentru ei, având mereu oportunitatea de a discuta liber despre picturile și activitatea artistului.

La finele programului special care va dura circa 2 ore, cei 10 participanți vor avea șansa să doarmă într-una dintre camerele Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, una dintre cele mai frumoase clădiri ale orașului, fostul palat al Familiei Banffy.

Participanții vor fi sfătuiți să-și aducă saci de dormit de acasă pentru a putea înnopta în condiții decente în Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

Cei 10 participanți vor fi aleși de un juriu format din reprezentanții CCC și ai Muzeului de Artă, până vineri, 19 mai, dintre persoanele care se vor înscrie pe pagina de Facebook a Centrului Cultural Clujean.

În cadrul ediţiei din 2016 a "Nopţii Muzeelor", 10 participanţi au avut şansa de a înnopta în incinta Parcului Etnografic Național "Romulus Vuia" din cadrul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, vizitatorii fiind primiţi într-o șură unde au putut dormi, la fel cum făceau odinioară strămoșii lor, pe baloți de paie.

La ediția de anul acesta al Festivalului European „Noaptea Muzeelor", care va avea loc sâmbătă, 20 mai, Muzeul de Artă din Cluj-Napoca întâmpină vizitatorii cu un program de expoziții care dorește să pună în valoare nu numai patrimoniul cultural al muzeului, ci și creațiile artiștilor contemporani.

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca funcționează în Palatul Banffy, fost sediu al guvernatorului Transilvaniei (1787-1822), un edificiu laic baroc al orașului și unul de referință pentru arhitectura secolului al XVIII-lea din Transilvania.

 

Comenteaza