Noi condiţii la intrarea în Germania pentru români

Noi condiţii la intrarea în Germania pentru români

Autorităţile germane au modificat condiţiile de intrare în ţară, în contextul pandemiei de COVID-19.

Germania a eliminat România de pe lista „zonelor de risc”, începând cu data de 23 mai, ora 00:00 (anterior România a fost inclusă în categoria 3 – zone de risc), iar începând cu data de 2 iunie, (după o perioadă de 10 zile de la data excluderii României din categoria 3 - zone de risc), persoanelor care călătoresc din România în Germania nu li se mai aplică obligațiile specifice zonelor de risc. Rămâne în continuare obligatorie, însă, dovedirea testării, vaccinării sau vindecării .

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), sunt acceptate testele tip PCR (a căror valabilitate să nu depăşească 72 de ore) şi cele antigen (valabilitate de maximum 48 de ore), efectuate în conformitate cu criteriile stabilite de Institutul Robert Koch. Aceste dovezi pot fi prezentate pe hârtie sau în format electronic şi trebuie să fie redactate într-una din limbile germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

Cei care sunt vaccinaţi trebuie să prezinte un document care atestă efectuarea schemei complete a vaccinării împotriva COVID-19. Dovada vaccinării poate fi utilizată numai dacă au trecut cel puţin 14 zile de la administrarea rapelului sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică), a unui vaccin dintre cele omologate la nivelul UE.

O altă variantă prin care se poate intra în Germania este prezentarea unui document care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2. Dovada infectării anterioare cu virusul SARS-CoV-2 şi, implicit, a vindecării se bazează pe o testare de laborator care a fost efectuată cu cel puţin 28 de zile înainte, dar nu mai mult de 6 luni. Este admisă şi prezentarea cumulativă a dovezii unei infectări anterioare cu virusul SARS-CoV-2, împreună cu cea a vaccinării cu cel puţin o doză a unui vaccin omologat la nivelul UE.

Potrivit informaţiilor comunicate public de către autorităţile germane, pentru intrarea în Republica Federală Germania din România pe cale rutieră nu este necesară prezentarea documentelor menţionate anterior.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să se informeze cu privire la eventuale modificări de ultim moment sau elemente de specificitate stabilite de landul de destinaţie, pe site-ul https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/coronavirus/corona-bundeslaender-1745198.

Comenteaza