Noi detaii despre permisia lui Liviu Dragnea. Ministrul Justiţiei Ana Birchall: Recompensa, conform legii

Noi detaii despre permisia lui Liviu Dragnea. Ministrul Justiţiei Ana Birchall: Recompensa, conform legii

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a declarat, luni dimineaţa, în legătură cu permisia acordată lui Liviu Dragnea, că a cerut o informare din partea ANP. „Recompensa de 24 de ore este acordată conform legii, dar în urma discuţiilor apărute în spaţiul public, eu am vorbit imediat cu directorul ANP”.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Ministrul a fost întrebat dacă nu ar fi trebuit să intervină înainte de acordarea permisiei fostului lider PSD, Ana Birchall afirmând însă că ministrul Justiţiei nu face parte din nicio comisie.

„Cine critică poate citeşte şi legea şi regulamentele. Ministrul Justiţiei nu are nicio prerogativă, nu face din nicio comisie să acorde sau nu anumite recompense. Dar cred că este obligaţia ministrului Justiţiei ca atunci când sunt semne de întrebare în spaţiul public să încerce să lămurească acest lucru. Am încercat să discut cu directorul ANP, să solicit normal o informare să îmi explice ce s-a întâmplat. Vă garantez că ministrul Justiţiei nu are nicio treabă cu acordarea sau neacordarea unor recompense. Este treaba ANP-ului împreună cu penitenciarele respective”, a mai spus Birchall. 
 
Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a precizat, sâmbătă, pentru Mediafax, că a cerut directorului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor o informare de urgenţă privind ziua liberă de care ar fi beneficiat Liviu Dragnea joi. Şeful ANP a declanşat, la rându-i, verificări la Penitenciarul Rahova.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza