Noi mărturii în procesul “jaf la BT”

Noi mărturii în procesul “jaf la BT”
Tribunalul Cluj a judecat ieri cel de-al cincilea termen în dosarul în care tinerii Andrei Hosu şi Bogdan Baciu sunt acuzaţi de spargerea de la agenţia Mănăştur a Băncii Transilvania din 13 februarie 2009. Au fost audiaţi un bărbat care i-a văzut pe hoţi fugind în spatele băncii după jaf şi trei angajaţi ai instituţiei bancare care au trăit evenimentul.
Martorul Gheorghe Filimon a declarat că era, în ziua jafului, pe strada Bucegi, în spatele blocului în care se află agenţia bancară. “Am văzut două persoane fugind cu ceva plasă în mână. Au trecut pe lângă mine şi le-am văzut numai din spate până la garaje unde se bifurcă drumul. Au luat-o către magazinul Big. Aveau între 1,75 -1,80 metri înălţime. Nu m-am gândit să mă iau după ei, căci nu se agita nimeni. Abia după ce au dispărut, au venit la mine paznicul băncii şi alte persoane şi m-au întrebat dacă n-am văzut doi indivizi fugind”, a povestit la tribunal martorul. Acesta a precizat că nu se poate pronunţa dacă suspecţii arestaţi seamănă cu cei doi hoţi pe care i-a văzut el.

Un alt martor, Elisabeta Grebluş, angajată a băncii, nu i-a văzut pe hoţi căci a stat ascunsă în arhivă pe timpul spargerii. O colegă de-a lui Grebluş, Andrada Bara, a declarat că la ora la care s-a produs jaful, în locul de unde s-au sustras bani puteau fi 150.000-200.000 de lei.

Comenteaza