Breaking news Noi măsuri de relaxare din 1 iulie. Mai multe persoane la concerte și evenimente. Restaurantele și cluburile, deschise până la 2 noaptea

Noi măsuri de relaxare din 1 iulie. Mai multe persoane la concerte și evenimente. Restaurantele și cluburile, deschise până la 2 noaptea
| Foto: visit cluj

Premierul Florin Cîţu a anunţat ce măsuri va cuprinde noua etapă de relaxare a restricţiilor impuse în timpul epidemiei. Acestea vor fi aplicate de la 1 iulie 2021.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat că, potrivit noilor prevederi, în spaţiile deschise sau închise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu spectatori până la 50 la sută din capacitatea spaţiului în anumite condiţii. De asemenea, va fi acceptat un număr mai mare de participanţi la concerte, festivaluri publice şi private sau alte evenimente culturale organizate afară.

„Se permite organizarea evenimentelor desfăşurate în aer liber cu participarea unui număr mai mare de 2.500 de spectatori cu asigurarea unei suprafeţe de 1 metru pătrat pentru fiecare persoană. Persoanele trebuie să fie vaccinate şi să poarte mască”, a explicat prim-ministrul, potrivit Mediafax.

Totodată, vor fi mai multe persoane la evenimente private, nunţi, botezuri, mese festive. Vor fi acceptate 150 de persoane în exterior şi 100 în interior, şi în anumite condiţiie se poate ajunge la 300 de persoane. Programul barurilor şi restaurantelor va fi extins.

„Se permite un număr mai mare, 300 de persoane cu 2 metri pătraţi pentru fiecare, şi vaccinare. Tot la acest capitol, activitatea operatorilor economici este extinsă până la ora 2, deci 5 dimineaţa-2 dimineaţa. Activitatea din cluburi baruri şi discoteci este permisă până la 70% din capacitate”, a explicat Florin Cîţu.

Tot prin decizia de joi a fost eliminată limitarea la cazarea turiştilor.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza