Noi precizări de la autorități legate de declaratia pe proprie răspundere

Noi precizări de la autorități legate de declaratia pe proprie răspundere

Care este forma corectă și cum trebuie semnată declarația pe proprie răspundere.

Pentru că asupra declarației pe proprie răspundere încă planează anumite incertitudini și au fost create mai multe confuzii Grupul de Comunicare Strategică face noi precizări legate de acest subiect.

Formularul declarației pe proprie răspundere poate fi descărcată de pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, de pe site-ul Știri Oficiale sau de pe site-ul STS și trebuie printat înainte sau după completare sau scris de mână.

Potrivit unui nou set de precizări din partea Grupului de Comunicare Strategică declarația trebuie semnată de mână. Iar semnătura electronică  funcționează doar în cazul celor care au acest drept și nu este de ajuns imitarea semnăturii pe ecranul telefonului sau al calculatorului.

De asemenea, documentul trebuie să fie tipărit și să prezinte semnătura olografă a titularului, iar ulterior se poate fotografia și prezenta autorităților pe telefon.

În prezent, singura modalitate legală de autentificare a declarației pe proprie răspundere este semnătura olografă, care face să existe răspundere juridică, cu tot ceea ce presupune acest lucru în situația în care persoana ar fi trasă la răspundere.

 

Comenteaza