Noi resturi de dronă, găsite în România! Descoperirea a fost făcută de un elicopter

Noi resturi de dronă, găsite în România! Descoperirea a fost făcută de un elicopter
| Foto: agerpres

Fragmente ce pot proveni de la o dronă au fost descoperite, miercuri, de către echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, în zona localităţilor Nufărul şi Victoria, din judeţul Tulcea.

Resturile care ar fi putut proveni de la o dronă erau dispersate pe o suprafaţă de câteva zeci de metri.

Conform procedurilor, un alt elicopter al Forţelor Aeriene Române, din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, a fost trimis în zonă cu o echipă specializată la bord, pentru a efectua cercetări preliminare în teren şi ridicarea de probe pentru efectuarea expertizărilor.

Persoanele aflate în localităţile din România de lângă graniţa cu Ucraina au primit mai multe mesaje Ro-Alert, în noaptea de marţi spre miercuri. Mesajele au fost emise după bombardamentele nocturne din porturile ucrainene.

Autorităţile din România au luat mai multe măsuri după ce pe malul tulcean al Dunării au fost descoperite resturi care par să aparţină unor drone. Pe lângă utilizarea sistemului Ro-Alert, vor fi verificate adăposturile de protecţie civilă, vor fi amenajate unele adăposturi provizorii şi vor fi demarate campanii de informare a populaţiei.

Comenteaza