Noi schimbări la taxiurile din Cluj. La ce trebuie să fie atenți clienții

Noi schimbări la taxiurile din Cluj. La ce trebuie să fie atenți clienții

Reprezentanții Asociației Taximetriștilor Cluj (ATC) au anunțat că au fost puse în circulație taximetre cu noile ecusoane.

"Începând de astăzi sunt în circulație taximetrele cu noile ecusoane aplicate pe ambele portiere spate.
Spre deosebire de ecusoanele vechi, acestea au elemente de securitate și certifică faptul că transportatorul este autorizat conform cerințelor solicitate de către administrație.

Atât autovehiculul utilizat, cât și conducătorul auto respectă reglementările regulamentului cadru valabil pentru perioada 2020-2025, aprobat prin hotărârea Consiliului Local (CL)", transmite ATC.

Tarifele de taxi au fost majorate 

Tarifele de taximetrie au fost majorate cu 70 de bani la Cluj-Napoca, de la 2,25 la 2,95 lei/km, în urma unei decizii a CL care a avut la bază creșterea prețurilor înregistrată în ultimii șase ani. „Este un tarif maximal, iar firmele de taxi din municipiu vor putea să își stabilească tarife diferențiate până la suma maximă de 2,95 lei. S-a majorat și tariful pe timp de noapte, de la 3,00 la 3,25 lei/km.

Decizia de majorare a tarifelor, propusă de Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania, este bazată pe creșterea prețurilor înregistrată din decembrie 2013, data când a avut loc ultima majorare a tarifelor de taxi în municipiu”, au spus reprezentanții primăriei clujene.

Încă 31 de licențe de taxi pentru Cluj. Condiții noi din 2020

La finele lui 2019, consilierii locali au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de specialitate în ceea ce privește stabilirea numărului maxim de autorizații de taxi pentru perioada 2020-2025 la nivelul municipiului, a numărului maxim de autorizații de taxi pentru perioada 2020-2025 și a regulamentului privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în Cluj-Napoca. 

Anul trecut, pe raza municipiului erau eliberate 2.469 de autorizații, cu valabilitate până la 31 decembrie 2019, iar de la 1 ianuarie 2020 au fost prelungite pentru cinci ani ani, cu respectarea prevederilor în acest sens.

Conform unui studiu al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, elaborat la cererea municipalității clujene, era necesară creșterea la 2.500 a numărului de autorizații de taxi, exclusiv cu autorizații "verzi". Așadar, cele 31 de licențe noi au fost acordate doar pentru taximetre electrice. De asemenea, licențele retrase vor fi acordate ulterior tot pentru taximetre electrice. 

În regulament se precizează că, în următorii doi ani, maşinile trebuie să fie dotate cu dispozitiv GPS şi dispozitiv de plată prin intermediul cardului (POS). Autoturismele folosite ca taximetre vor trebui să aibă culoarea albă integral sau minimum deasupra benzii şah şi cel puțin motoare Euro V, cu grad redus de poluare. 

Comenteaza