Nostalgie şi minimalism într-o colecţie semnată Călina Ghiţulescu Langa. GALERIE FOTO

Nostalgie şi minimalism într-o colecţie semnată Călina Ghiţulescu Langa. GALERIE FOTO
Sâmbătă, designerul Călina Ghiţulescu Langa şi-a prezentat cea mai recentă colecţie în faţa fântânii arteziene din Parcul Central, un decor care a completat perfect tema colecţiei, „Vara”.

„Ştiu că pare puţin mai neobişnuit", a fost prima reacţie a designerului vizavi de colecţie. Piesele vestimentare albe, în linii drepte minimaliste, care aduc aminte de halatele de spital, redau simplitatea sofisticată a colecţiei, punctul central fiind portretele digitalizate ce reprezintă bunica designerului.

„În cazul de faţă discutăm despre nişte poze din tinereţea bunicii mele care era o femeie foarte frumoasă şi care au fost prelucrate din punct de vedere grafic şi aplicate prin print digital în cadrul vestimentaţiei. Asta vine laolaltă cu combinaţia de croi inspirat din halatele de spital. Bunica mea a murit după ce a ieşit din spital şi atunci este ca un fel de amprentă personală pe care am tradus-o în această colecţie. Am pornit de la ideea unor rochii care înregistrează stările celui care le creează şi atunci practic fiecare colecţie aduce în povestea ei nişte amintiri de-ale mele personale.", a spus designerul.

Show-ul s-a derulat într-o atmosferă nostalgică ce a combinat foarte bine noul cu vechiul. Parcul Central a fost locaţia cea mai potrivită pentru această colecţie. A existat un public numeros, venit să participe la multitudinea de activităţi desfăşurate în parc, iar astfel a putut fi contaminat cu un aspect mult mai frumos şi cu o estetică aparte faţă de ceea ce pot vedea în mod normal pe stradă.

„Am ales această locaţie pentru că îmi doream foarte mult ca hainele să fie prezentate în public. Mi se pare un loc foarte potrivit pentru vară. E lacul, e fântâna arteziană, ne-am nimerit şi în cadrul evenimentului Jazz in the Park, deci public există" a mai spus Călina Ghiţulescu.

Colecţia face parte dintr-un proiect amplu numit „Rochia calendar" în cadrul căruia au mai fost lansate deja două colecţii, în decembrie, pe patinoarul din Piaţa Unirii şi în primăvară, pe terasa unei cafenele, urmând ca la toamnă designerul să mai lanseze o colecţie, iar la sfârşit va ieşi un calendar cu piesele vestimentare din fiecare anotimp.

„Fiecare anotimp a fost prezentat la momentul când debuta respectivul anotimp din punct de vedere astrologic , cumva ca un fel de contrareacţie la ideea în care moda este purtată în avans faţă de sezonul în derulare".

Călina Ghiţulescu Langa a absolvit la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca în 1996, iar  colecţiile ei merg pe ideea că în fiecare ţinută trebuie să existe întotdeauna un mesaj.

Comenteaza