Notar public judecat penal VIDEO

Notar public judecat penal VIDEO
O notăriţă din Cluj-Napoca a fost trimis în judecată pentru că nu a virat la bugetul de stat impozitele încasate în urma tranzacţiilor imobiliare autentificate, în sumă totală de peste 1,6 milioane lei. Procurorii spun că banii care trebuiau să meargă la stat au ajuns în contul firmei soţului. Femeia a spus în faţa anchetatorilor că nu a intenţinat să prejudicieze bugetul de stat şi că soţul trebuia să-i returneze banii.

Notarul public Liliana Mihaela Chiş a fost trimisă în judecată de Parchetul Curţii de Apel Cluj pentru reţinerea şi nevirarea cu intenţie a impozitelor în formă continuată. Mai exact, notarul este acuzat că şi-a păstrat sumele ce trebuia să le vireze la stat în urma autentificării unor tranzacţiii imobiliare.

Cazul a pornit in luna februarie de la o plangere a garzii financiare trimisa parcehtului. Insa reprezentantii garzii financiare si ai directiei de finante, care este parte vatamata in dosar, nu au dorit sa dea declarati invocand secretul fiscal 04.28

Procurorii susţin că notarul a reţinut în perioada iunie 2010-decembrie 2012 peste 1,6 milioane lei.

NOTAR RĂU PLATNIC
SURSA: RECHIZITORIU

"Din suma de 1,6 milioane de lei, învinuita a virat la buget suma de 490.000 de lei cu întârzieri mai mari de 30 de zile. Practic, învinuita a achitat în termen legal doar 66.000 de lei, circa 4% din total (...)", au precizat procurorii. Potrivit anchetatorilor, banii ce trebuiau viraţi la stat au ajuns în contuul firmei soţului notăriţei.

BANII AU AJUNS LA FIRMA SOŢULUI
SURSA: RECHIZITORIU

"Sumele nevirate au fost însuşite de Chiş Liliana Mihaela şi folosite în scopuri personale de către aceasta, respectiv au fost puse ilicit la dispoziţia unei societăţi comerciale administrată chiar de soţul învinuitei (...)", se arată în rechizitoriu.

În faţa procurorilor, notarul a spus că avea o înţelegere ca soţul să-i retuneze banii până în data de 25 a fiecărei luni, când trebuia să plătească la stat. Notarul nu a dorit să vorbească cu reporterii Realitatea TV Cluj.

Notarul public va fi judecat la Curtea de Apel Cluj.

 

Reporter: Alin Golban

Operator: Lorant Ersek

Comenteaza