News alert Nou focar de coronavirus la Cluj. Locatarii unui centru de vâstnici de la Ţaga şi cinci angajaţi, depistaţi pozitivi

Nou focar de coronavirus la Cluj. Locatarii unui centru de vâstnici de la Ţaga şi cinci angajaţi, depistaţi pozitivi
| Foto: usinenouvelle.com

Instituţia Prefectului Cluj a oferit informaţii despre un nou focar de COVID-19 în judeţul Cluj, la centrul pentru persoane vârstnice din localitatea Sântioana.

Ca urmare a testării personalului la ieșirea din tura de 14 zile, la acest centrul din comuna Țaga au fost depistați cinci dintre angajați ca fiind pozitivi cu Covid-19.

Toţi erau asimptomatici, în condițiile în care la testarea obligatorie la intrarea în tură erau negativi. S-a luat măsura testării tuturor celor 56 de locatari ai centrului, fiind depistați 45 de pozitivi, asimptomatici. Aceștia vor fi transportați la spitalele dedicate din Cluj-Napoca.

Restul locatarilor negativi vor fi mutați într-o clădire separată, până la finalizarea procedurilor de dezinfecție și nebulizare a clădirii principale, a anunţat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Unitățile medicale la care urmau a fi transportaţi pacienţii sunt Clinica Medicală 1 și Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, a mai precizat prefectul Clujului.

Comenteaza