Nou protest în centrul Clujului FOTO / VIDEO

Nou protest în centrul Clujului FOTO / VIDEO
Sute de clujeni s-au adunat azi în centrul oraşului pentru a protesta împotriva proiectului exploatării aurifere de la Roşia Montană. Aceştia au pornit în marş spre Mănăştur, unde numărul acestora a ajuns la câteva mii.

Protestatarii spun că nu vor renunţa la proteste până când nu li se vor rezolva toate cele cinci revendicări pe care le au. Printre acestea, încluderea Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO.

Printre manifestanţi sunt şi numeroşi părinţi cu copii, dar şi pensionari. Fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar şi şoţia actualului edil, Oana Boc, se regăsesc printre protestatari. Spre deosebire de precedentele manifestări, coloana de protrestatari s-a îndreptat, de această dată, spre Mănăştur.

Vezi imagini video cu coloana de manifestanţi pe strada Memorandumului:


UPDATE Numărul protestatarilor a ajuns de ordinul miilor în drumul spre Mănăştur aceştia au blocat întregul sens de circulaţie spre cartier iar şoferii care se îndreptau de aici spre centru au fost direcţionaţi pe rute ocolitoare de către poliţişti şi jandarmi. Aceştia din urmă estimează numărul celor care au început marşul de protest la o mie, dar pe parcurs numărul acestora s-a dublat. Ajunşi în cartier, protestatarii i-au îndemnat pe cei din blocuri să iasă şi ei în strada. "Ieşiţi din casă / Dacă vă pasă", au scandat aceştia.

Vezi imagini cu coloana de protestatari ajunsă în Mănăştur:

Comenteaza