Noul arhiepiscop al Albei, Irineu Bistriţeanul: Astăzi, mai mult ca oricând, este nevoie de preoţi şi arhierei evlavioşi, virtuoşi, rugători

Noul arhiepiscop al Albei, Irineu Bistriţeanul: Astăzi, mai mult ca oricând, este nevoie de preoţi şi arhierei evlavioşi, virtuoşi, rugători
Credincioşii au nevoie astăzi, mai mult ca oricând de „preoţi şi arhierei evlavioşi, virtuoşi, rugători” iar ceea ce contează este nu strălucirea exterioară ci„lgătura tainică şi intimă cu Hristos”, a precizat noul arhiepiscop al Alba-Iuliei, Irineu Pop-Bistriţeanul, în cuvântul rostit după alegerea sa în noul rang.

„Prin milostivirea lui Dumnezeu şi sub adumbrirea Duhului Sfânt, am fost ales astăzi chiriarh pe scaunul vlădicesc, plin de prestigiu şi nobleţe al Alba Iuliei. În aceste vremuri de secetă spirituală şi de oboseală în credinţă, mă voi strădui să ofer hrana curată a cuvântului evanghelic şi apa vie a harului divin. Voi căuta să aşez la prezidiul slujirii mele arhipastorale cuvintele Sfântului Apostol Pavel, care zice: "În râvnă să nu pregetaţi, cu duhul fiţi fierbinţi, Domnului slujiţi, fiţi răbdători în necaz şi stăruitori în rugăciune!", a precizat noul arhiepiscop al Alba-Iuliei, Irineu Pop-Bistriţeanul, în cuvântul rostit după alegerea sa în rangul respectiv, citat de Ziarul Lumina.

Noul arhiepiscop al Alba-Iuliei care a vorbit despre nevoile pe care le au credincioşii astăzi.

„Sunt conştient că astăzi, mai mult ca oricând, este nevoie de preoţi şi arhierei evlavioşi, virtuoşi, rugători, căci ceea ce contează nu este ştiinţa, publicitatea sau strălucirea, ci legătura tainică şi intimă cu Hristos. Ce am zice despre o rază care se desparte de soare, de un fluviu care se desparte de izvor sau de o flacără care se desparte de vatră? Numai unirea tainică cu Hristos ne ajută să exercităm o influenţă benefică asupra lumii", a adăugat arhiepiscopul Irineu Pop-Bistriţeanul, conform sursei citate.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel Ciubotea, a subliniat importanţa păstrării "cu stricteţe şi fidelitate a moştenirii primite" de către noul arhiepiscop de la predecesorul său, potrivit aceleiaşi surse.

Episcopul-vicar al Clujului, Irineu Pop-Bistriţeanul a fost ales joi, în şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, arhiepiscop al Alba-Iuliei, rang în care va fi instalat pe 5 iunie.

 

Comenteaza