Noul mers al trenurilor intră în vigoare mâine. VEZI MODIFICĂRILE

Noul mers al trenurilor intră în vigoare mâine. VEZI MODIFICĂRILE

Compania de stat CFR Călători a anunţat, vineri, că noul Mers al Trenurilor 2019-2020 va fi asigurat de un număr mediu de 1230 de trenuri, faţă de 1200 anul trecut, şi a informat asupra principalelor noutăţi din următorul an.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Astfel, începând din 15 decembrie 2019, pe ruta Bucureşti Nord – Chitila - Buftea se va introduce serviciul de transport suburban prin care se pun la dispoziţie 26 perechi de trenuri InterRegio şi Regio/ zi, mai mult cu 6 perechi de trenuri InterRegio în plus faţă de perioada anterioară, scrie News.ro.

În plus, începând cu data de 15 decembrie 2019, pe ruta Ciurea – Iaşi se pun la dispoziţie 16 perechi de trenuri Regio / zi, mai mult cu 8  perechi de trenuri Regio în plus faţă de perioada anterioară.

”Începând cu data de 15 decembrie 2019, pentru programul de circulaţie 2019 – 2020,  au fost programate trenuri care vor avea opriri în Halta Parc Mogoşoaia pentru a asigura o legătură mai rapidă şi sigură între municipiul Bucureşti şi Mogoşoaia. 16 trenuri cu plecări/ sosiri din/în staţiile Bucureşti Nord vor avea opriri în Halta Parc Mogoşoaia”, se arată în comunicat.

În acest caz, durata medie a călătoriei este de 20 minute, preţul unui bilet la clasa a 2-a la trenurile Regio este de 3,90 lei, iar la clasa a 1-a costul biletului este de 5,30 lei. La trenurile Interregio preţul unui bilet la clasa a 2-a este de 8,20 lei, iar la clasa a 1-a de 12,50 lei.

Mai mult de atât, începând cu data de 13 ianuarie 2020, pe ruta Bucureşti Nord – Bucureşti Băneasa - Fundulea se va introduce serviciul de transport suburban prin care pune la dispoziţie 13 perechi de trenuri InterRegio şi Regio/ zi, mai mult cu 6 perechi de trenuri InterRegio în plus faţă de perioada anterioară.

Serviciul de transport feroviar de vagoane de dormit şi cuşetă va fi disponibil pe relaţiile: Bucureşti Nord – Timişoara, Bucureşti Nord – Cluj Napoca, Bucureşti Nord – Oradea, Bucureşti Nord – Satu Mare, Bucureşti Nord – Baia Mare, Bucureşti Nord – Sighetu Marmaţiei, Bucureşti Nord – Iaşi, Bucureşti Nord – Suceava, Timişoara – Iaşi, Bucureşti Nord – Botoşani, Bucureşti Nord – Bistriţa, Bucureşti Nord – Vatra Dornei.

CFR a anunţat şi prelungirea traseului trenului IR 1823 Bucureşti – Craiova – Târgu Jiu la Petroşani – Subcetate – Călan – Simeria.

În traficul internaţional, va fi introdus în circulaţie un tren nou (143/686 şi 687/144), realizat de CFR Călători în colaborare cu MAV Start Ungaria şi OBB Austria pe ruta Satu Mare – Budapesta – Viena şi retur.

În sezonul estival 2020, trenul IR 461/460 va avea în compunere, un vagon direct pe ruta Bucureşti Nord- Istanbul şi retur.

Compania a anunţat şi un nou program pilot pentru deservirea şi sporirea atractivităţii traficului de navetă între zonele suburbane şi marile oraşe din toată ţara.

”Astfel, va fi permisă călătoria posesorilor de abonamente valabile la trenuri Regio şi cu trenurile Interregio, pentru abonamentele emise pe distanţe de până la 30 de km. Această ofertă este valabilă începând cu data de 15 decembrie 2019 şi nu include trenurile în trafic internaţional”, se arată în comunicat.

Totodată, va fi introdus un nou serviciu de rezervare a locurilor, ca urmare a solicitării călătorilor, pentru trenurile Regio, la preţul de 1 leu, pe rutele: Bucureşti Obor – Constanţa şi retur, Bucureşti Nord / Basarab –Braşov şi retur, Bucureşti Nord – Buzău – Mărăşeşti şi retur, Bucureşti Nord / Basarab – Craiova şi retur, Buzău – Constanţa şi retur.

”În perioada sărbătorilor de iarnă şi sfârşitului de an CFR Călători va utiliza întreaga sa capacitate de transport tehnic disponibilă. Pentru evitarea aglomeraţiei, recomandăm pasagerilor să îşi programeze din timp călătoria către destinaţiile dorite, să folosească toate trenurile puse la dispoziţie de CFR Călători din graficul unei zile de circulaţie şi să îşi achizitioneze cu anticipaţie legitimaţiile de călătorie, utilizând toate canalele de distribuţie puse la dispozitie”, se arată în comunicat.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza