Noul proiect "science fiction" de dezvoltare a Salinei Turda, prezentat la Târgul de Turism al României

Noul proiect "science fiction" de dezvoltare a Salinei Turda, prezentat la Târgul de Turism al României
| Foto: turdanews.net

Zilele acestea, Salina Turda participă la cel mai important eveniment digital din domeniul turismului. 

Recent, primarul Cristian Matei a prezentat Asociației Române pentru Smart City (ARCS) proiectele propuse în sectorul turistic, printre care și modernizarea minei Iosif din Salina Turda.

„Am avut 700.000 de vizitatori pe an la Salina Turda, obiectiv turistic de importanță mondială. Există un studiu de fezabilitate pentru noua etapă de dezvoltare a obiectivului, deschiderea Minei Iosif, care presupune o investiție de 27 de milioane de euro. Proiectul pare ceva science fiction, dar va dubla capacitatea de vizitare a salinei: va fi simulat un râu cu apă sărată, lumea se va plimba printre imagini holografice cu uriași istorici. Noul ascensor va urca până pe coama dealului, acolo va fi un foișor unde se vor comercializa suveniruri, va fi o capelă, iar din acest loc alt lift va duce, la vechea salină, într-un circuit”,  a spus Cristian Matei.

Citește și: Mina Iosif din Salina Turda va arăta ca într-un film science fiction. Cât costă modernizarea

Târgul de Turism al României, ajuns la cea de-a 44-a ediție,  reunește virtual 125 de expozanți din România și străinătate: Bulgaria, Grecia, Muntenegru, Tunisia. 

Comenteaza