Noul tramvai a ajuns la Cluj, până marţi se termină lucrările la şine. Vezi cum arată tramvaiul FOTO / VIDEO

 Noul tramvai a ajuns la Cluj, până marţi se termină lucrările la şine. Vezi cum arată tramvaiul FOTO / VIDEO
Noul tramvai care va circula pe şinele din Cluj-Napoca de săptămâna viitoare şi care costă aproape 8 milioane de lei va avea aproape 300 de locuri, între care doar 40 pe scaune. Garnitura a ajuns astăzi la Cluj şi a fost garată pe strada Primăverii, din cartierul Mănăştur.

Curioşii care au circulat azi pe strada Primăverii din Mănăştur au putut admira noua garnitură de tramvai livrată de producătorul polonez Pesa. Nu doar curioşii şi ziariştii au intrat în tramvai, dar şi o serie de politicieni - toţi de la PDL: primarul Radu Moisin cu insignă PDL în piept, preşedintele filialei din Cluj a formaţiunii Daniel Buda, parlamentarul Mihail Hărdău, preşedintele Consiliului Judeţean Alin Tişe, vicepreşedintele instituţiei Alexandru Coroian, dar şi fostul prefect Florin Stamatian.

Garnitura va intra în teste timp de trei zile şi va putea fi folosită de călători de marţea viitoare, interval în care ar urma să fie terminate şi lucrările la linia de tramvai care face legătura între cartierul Mănăştur şi piaţa Gării.

Tramvaiul are 44 de locuri pe scaune şi 298 de locuri în picioare şi va consuma mai puţin de jumătate din consumul garniturilor vechi - 0.47 kilowatti/oră/tonă/kilometru, arată Primăria. Garnitura e echipată cu routere WiFi, astfel că pasagerii vor putea naviga pe Internet pe durata călătoriei.

Până la finalul anului ar urma să ajungă şi alte cinci garnituri de tramvai, iar prima dintre acestea ar urma să ajungă în oraş în iunie. Pentru a înlocui total garniturile de pe tronsonul Mănăştur - Gară sunt necesare 12 garnituri de tramvai noi. În acest interval se va circula şi cu garniturile existente, care au fost recondiţionate şi reparate.

Fiecare garnitură costă aproape opt milioane de lei.

Vezi cum arată tramvaiul:

Vezi interiorul:

Vezi ce spune directorul RATUC Liviu Neag despre tramvaie:

Comenteaza