NTT DATA Romania a preluat ştafeta „biletului de sănătate”

NTT DATA Romania a preluat ştafeta „biletului de sănătate”
NTT Data susține sportul asigurând inițiativa „biletul de sănătate”
NTT Data susține sportul asigurând inițiativa „biletul de sănătate”
NTT Data susține sportul asigurând inițiativa „biletul de sănătate”
NTT Data susține sportul asigurând inițiativa „biletul de sănătate”
NTT Data susține sportul asigurând inițiativa „biletul de sănătate”
NTT Data susține sportul asigurând inițiativa „biletul de sănătate”
NTT Data susține sportul asigurând inițiativa „biletul de sănătate”
NTT Data susține sportul asigurând inițiativa „biletul de sănătate”

Proiectul prin care clujenii primesc bilete de autobus gratuit dacă fac genoflexiuni va continua până la sfârșitul anului. NTT DATA Romania susține inițiativa Sports festival în perioada 1-15 noiembrie.

NTT DATA Romania a preluat astăzi "ștafeta" proiectului "Biletul de sănătate", care oferă o alternativă sănătoasă și gratuită pentru „achiziționarea” unui bilet de autobuz. La fiecare 20 de genoflexiuni executate, un robot amplasat în stația de pe strada Memorandumului emite un tichet valabil pentru transportul în comun din oraș.

Campania de sănătate a fost inițiată de Sports festival cu ocazia Săptămânii Europene a Sportului și va continua până la sfârșitul anului, cu sprijinul companiilor din Cluj, printre care și NTT DATA Romania. 

Scopul inițiativei a fost acela de a promova un stil de viața sănătos și de a încuraja mișcarea. Acest proiect stimulează oamenii să facă mișcare fizică printr-o recompensă pe care o primesc imediat, iar activitatea aleasă este una ușoară, de bază, care ar trebui introdusă în rutina zilnică a fiecăruia.

Actiunea a fost bine primită de către clujeni, având în vedere că până acum au fost executate peste 300.000 de genoflexiuni. NTT DATA Romania a decis să susțină proiectul în perioada 1-15 noiembrie, astfel încât clujenii să se bucure în contiuare de sport și bilete gratis.

„Toate acțiunile noastre de când am lansat festivalul au aceeași misiune: de a-i inspira pe oameni să facă mișcare, să descopere ce sport li se potrivește și să lase acel sport să le transforme viața. Denumirea de Bilet de Sănătate este una reprezentativă, prin care vrem să arătăm lumii că printr-o simplă mișcare poți să ai o recompensă imediată. Primești acest bilet gratuit și în același timp câștigi puțină sănătate", a declarat Mirel Alexa, diretorul executiv al Sports Festival.

"Biletul de Sănătate și stația sportivă smart au avut un succes peste așteptări și suntem bucuroși să vedem că oamenii sunt receptivi la campanii care promovează mișcărea și sănătatea prin sport. Suntem și mai fericiți să vedem că autoritățile și companiile din Cluj vor să susțină astfel de proiecte. Încă o dată se dovedește faptul că sportul are puterea de a inspira oamenii, de a aduce beneficii unei comunități și de a ne face mai fericiți și mai puternici. Avem deja solicitări de implementare a proiectului Biletul de Sănătate și în alte locații și sperăm ca exemplul pe care l-am dat în Cluj să fie preluat cât de curând și de alte orașe din țară", a completat Mirel Alexa.

"Acum, mai mult ca niciodată, credem că este absolut necesar să îi acordăm sportului mai multă atenție și un loc central în viețile noastre. Prin sport se pot pune bazele prevenției și educației, publicul poate fi direcționat către comportamente sănătoase pe termen lung”, a concluzionat directorul executiv al Sports festival.

Și sportivii de la Centrul de Arte Marțiale TENGU au participat astăzi la acțiunea NTT Data Romania și au vorbit despre cât de importantă este mișcărea fizică în viața fiecăruia. „Vreau să atrag atenția asupra importanței mișcării fizice, în special în momentul acesta, în care mișcarea fizică ajută la întărirea sistemului imunitar. Fiecare persoană trebuie să țină cont de două lucruri esențiale: mișcarea fizică cât mai multă și expunerea la soare. Acestea sunt două lucruri indispensabile asupra cărora încercăm cu orice ocazie să atragem atenția deoarece în perioada actuală, consider că sunt mai importante pentru întărirea sistemului imunitar dar și pentru siguranța și sănătatea noastră decât purtatul măștii. Din păcate se pune foarte puțin accent pe astfel de aspecte în declarațiile oficialilor, așa că în măsura posibilităților noastre încercăm să atragem atenția asupra acestui fapt”, a declarat Laczko Levente, antrenorul principal de la Centrul de Arte Martiale TENGU.

Horvarth Levente, student în anul 5 la Medicină și practicant de arte marțiale de peste 10 ani, a spus că „acțiunea noastră urmărește să atragă atenția asupra importanței sportului, ca oamenii să se miște mai mult chiar și în condițiile actuale în care suntem costrânși să petrecem mai mult timp acasă din cauza pandemiei. Sportul are multiple benefice, atât asupra fizice și psihice. Ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, sau la bolile psihice precum insomnia, depresia și anxietatea. Orice sport este binevenit atâta timp cât în același timp păstrăm toate normele de igienă și distanțare socială impuse n condițiile actuale”.

Barbu Bogdan este sportiv de performanță la centrul de Arte Marțiale Tengu și, totodată, luptător, dar și antrenor la grupa de MMA: „Am venit în această zi aici pentru a promova sportul în muncipiul Cluj-Napoca. Ideea stațiilor sport smart mi se pare una foarte bună care motivează oamenii să facă mișcare. 20 de genoflexiuni pare un număr relativ mic dar în realitate ajută foarte mult pentru sănătate și imunitate”.

Mai multe companii clujene au decis să susțină demersul inițiat de Sports Festival, astfel încât proiectul să poată continua până la sfârșitul anului. Proiectul are şi sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca: „Avem mai multe companii la Cluj care doresc să asigure continuitatea acestei inițiative și le mulțumim”, a declarat primarul Emil Boc.

Comenteaza