"Nu mai aruncaţi în p... mea doze de vaccin!"

"Nu mai aruncaţi în p... mea doze de vaccin!"
| Foto: darius groza/facebook

Dincolo de limbajul colorat, bloggerul clujean Darius Groza atrage atenţia asupra unei situaţii care merită o dezbatere mai serioasă şi spune că există centre de vaccinare care, la final de zi, aruncă dozele de vaccin rămase, în loc să le folosească pentru persoane care au nevoie.

„ TL;DR: Ordonanța de Urgență “NU MAI ARUNCAȚI ÎN P**A MEA DOZE DE VACCIN!”

Înțeleg că fii (și fiice, să nu fim sexiști) de parlametari, doctori, militari și șmecheri se vaccinează fără programare. Foarte nașpa, elimină potențiala programare a altcuiva sau chiar o fură.

Înțeleg că unii se vaccinează pe tot felul de CAEN-uri. Am fost chiar și eu tentat. Am zis că tot nașpa, deși am bronșită asmatică acută, o fi bunica sau bunicul cuiva care are bronșită asmatică mai acută, iar eu fac parte din grupul vulnerabil la pălincă, înțeleg că nu-s esențial.

Dar. Eu am încredere-n experți. Nu trebuie să aibă toată lumea. Ar fi frumos, dar e doar cam nașpa. Am prieteni, rude și rude ale prietenilor care variază de la scepticism, la nu se grăbesc, la vor neapărat.

Eu vreau neapărat. Vreau Astra Zeneca, vreau Pfizer, vreau Sputnik, dacă e legal, vreau supozitoare, vreau long island ice tea la halbă intravenos cu anticorpi în el, nu mă interesează. Cine nu vrea, să nu-și facă, cât timp nu-i pune-n pericol pe alții.

Așa că am dat o tură la toate centrele de vaccinare, LA FINALUL PROGRAMULUI, întrebând dacă au doze pe care le aruncă sau chiar să le scoată din gunoi și să mi le bage mie-n bucă. TOT personalul medical este înduioșător de amabil. O clinică privată a spus că la ei se cheamă programați din ziua următoare, ca să nu arunce doze de la neprezentați.

Altă clinică privată cheamă oameni la rapel, dacă rămân doze. Au infrastructura.
La o școală, unde au adaptat sala de sport pe un flux impecabil, m-am vaccinat. Cu Astra Zeneca. (Nu, nu mă interesează că au oprit temporar în Danemarca și Italia unele loturi, fiindcă dacă mor cu cheaguri de sânge, n-o să învinovățesc pe nimeni pentru că A ÎNCERCAT SĂ NE SCAPE DE PANDEMIE și a mai dat unele rateuri.) N-au infrastructura să recircule doze rapid.

Au șpaliere și coșuri de baschet. DAR SE DESCURCĂ. Vaccinează, de dimineața până seara, oameni care se programează. Apoi, când păsărele se retrag antivexere la cuiburile lor, cu strângere de inimă, pentru siguranța propriei cariere, deși NU E ilegal, e doar nereglementat - triază oameni, sumar, cât pot, pe boli cronice, pe profesii. Și îi vaccinează. Că oamenii vor și că altfel s-ar risipi doza. Nu cer nimic în schimb, înainte să intrați la idei. Am înțeles că unele centre au peste 10% rata de risipă.

Sunt destui români - surprinzător - care vor să fie vacinați. Și care-s eligibili deja. Se bulucesc pe conveniență, la centre apropiate. Nu s-ar duce-n alt oraș sau județ. Or să mai fie prea multe rezervări într-un loc și prea puține-ntr-alt loc. Or să mai fie cozi sau o bată vântu’.

Dar, aparent, vor să se vaccineze sub câte doze avem, dat fiind că mai rămân, inclusiv, tot surprinzător, după unele furtișaguri. Unii, din motive ce-mi scapă, se programează și nu mai merg. Mai există surplusuri logistice. Mai există și muiști care fură programări. Poate mai bine, să fie măcar vaccinați când se duc la un super-spreader event într-o discotecă de la Mamaia cum iese primul ghiocel.

Dar sunt mulți români, eu inclus, eligibili, semi-eligibili sau ne-eligibili, care-s dispuși să se vaccineze cu orice s-ar da la Lidl cu un pachet desfăcut de făină. Fiindcă e mai repede și nu prădăm doze. Și sunt cadre medicale care vor să vaccineze români, nu să arunce doze. Nu mai aruncați în p**a mea doze!” a scris bloggerul pe contul său de Facebook. 

Comenteaza