Nu opreşti niciodată aici, deşi - atenţie! - nu ai prioritate. Că tot se scumpesc poliţele RCA

Nu opreşti niciodată aici, deşi - atenţie! - nu ai prioritate. Că tot se scumpesc poliţele RCA
Într-o mică intersecţie clujeană priorităţile sunt interpretate de-a-ndoaselea de şoferi. Nu de unul sau de doi, ci de cam toţi.

La ieşirea din parcarea centrului comercial Polus, spre DN1, se întâmplă, dintotdeauna, o interpretare eronată a regulilor de circulaţie. Cei care uită să frâneze greşesc, la fel şi cei care se opresc, cuminţi, şi îşi aşteaptă rândul. Cel puţin aşa spune specialistul contactat de ZIUA de CLUJ.

Concret, şoferii care vin pe drumul dinspre sensul giratoriu din parcare, pe lângă pod, şi au semnul "cedează trecerea", au tendinţa să-I ignore pe cei care sosesc în intersecţie din dreapta lor, dinspre magazinul Decathlon, care au în faţă semnul STOP, "opreşte şi asigură-te". De altfel, de cele mai multe ori, ei nici nu emit pretenţii. Iar dacă o fac, sunt claxonaţi şi înjuraţi.

Sorin Precup, inspector principal la Serviciul Poliţiei Rutiere Cluj, a explicat pentru ZIUA de CLUJ că în respectiva intersecţie funcţionează regula priorităţii de dreapta. "Semnul stop şi semnul cedează trecerea creează obligaţii diferite, dar aceleaşi restricţii pentru participanţii la traffic. Aşadar, în acea intersecţie funcţionează regula priorităţii de dreapta", a spus Precup.

Comenteaza