Nu şi-au promovat bacalaureatul şi nu sunt interesaţi nici să înveţe pentru a doua sesiune VIDEO

Nu şi-au promovat bacalaureatul şi nu sunt interesaţi nici să înveţe pentru a doua sesiune VIDEO
Nu şi-au promovat bacalaureatul şi nu sunt interesaţi nici să înveţe pentru a doua sesiune. Cu mai puţin de două săptămâni înainte de începerea examenelor, profesorii se trezesc singuri în sălile de clasă în care ar trebui să mediteze elevii de a 12-a. Din cei aproape 2.200 de tineri care au picat bacul, doar puţin peste 370 s-au înscris la orele de pregătire oferite gratuit de licee.

Liceul "Lucian Blaga" a avut o promovabilitate de 94 la sută în prima sesiune de bacalaureat. Pentru 6 elevi care nu au promovat examenul, profesorii au planificat medidaţii încă de la sfârşitul lunii iulie. Aceştia ar urma să recapituleze materia la matematică şi informatică şi să rezolve subiecte de bac.

"Elevii sunt total dezinteresaţi, dascălii noştri sunt prezenţi la program, îi aşteaptă cu drag şi interes, dar ei strălucesc printr+o absenţă desăvârşită", explică directorul liceului, Monica Laura Ungureanu. "Erau la limita coringeţei, nu a fost neapărat o surpriză, dar le-am dat o şansă. Se pare că ei nu au reuşit să profite".

În Liceul de Arte Plastice, doar 78 la sută dintre elevii de clasa a 12-a au obţinut media de trecere la examen. Din cei 20 de elevi înscrişi, la orele de pregătire se prezintă mai puţin de jumătate.

"S-au făcut pregătiri şi în timpul anului şcolar, în semestrul 2 în special, unde au venit ceva mai mulţi decât acum, dar nici atunci nu au venit toţi şi ne aşteptăm să fie o prezenţă mai numeroasă. Profesorii sunt puţin dezamăgiţi fiindcă elevii nu au fost foarte receptivi la oferta noastră", spune directorul liceului, Octavian Tămaş.

Cu aceeaşi lipsă de interes din partea elevilor se confruntă majoritatea dintre cele 39 de licee din judeţ care s-au pregătit să-şi mediteze elevii. Inspectorul şcolar adjunct Mariana Pop explică: "Cereri depuse de candidaţi, pe tot judeţul, am avut 375, dar nici din aceştia nu au venit. Motivele le ştiu părinţii şi le ştiu ei. Probabil sunt exact aceeaşi copii care nu şi-au dorit foarte mult, nici să înveţe atunci, nici să înveţe acum. Şi acuma este vară, este vacanţă, unii sunt la mare".

A doua sesiunea a bacalaureatului va începe în 20 august, cu testarea competenţelor la limba şi literatura română.

Comenteaza