Numărul morților din clubul Colectiv crește!

Numărul morților din clubul Colectiv crește!
BILANŢUL TRAGIC al incendiului din Colectiv continuă să crească: Numărul deceselor a ajuns la 48. Doisprezece răniţi au murit în cursul weekendului.

UPDATE MARŢI 10:24 Unul dintre răniţi a murit în Marea Britanie

Unul dintre răniţii în incendiul din clubul Colectiv a murit marţi, într-un spital din Marea Britanie, unde fusese transferat recent, numărul celor care şi-au pierdut viaţa în tragedie ajungând la 48. Persoana care a decedat era printre cele nouă transferate, duminică noapte, în spitale din Marea Britanie, aceasta fiind internată în Birmingham.

UPDATE MARŢI 07:42 -Încă un rănit din Colectiv a murit, la Spitalul de Arşi

Încă un rănit în incendiul din clubul Colectiv a murit, luni seară, la Spitalul de Arşi din Capitală, numărul celor decedaţi în urma acestui incident ajungând la 47.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi Adrian Stănculea a declarat pentru Mediafax că este vorba de un bărbat, care a decedat luni seară.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe dum spre spital a mai murit o persoană. În zece zile de la tragedie au decedat alte 20 de persoane, numărul victimelor ajungând, luni, la 47.

UPDATE LUNI 10:50 - Jurnalista Teodora Maftei a murit la clinica din Israel, numărul persoanelor decedate a ajuns la 46.

Jurnalista şi fotografa Teodora Maftei a murit la clinica din Israel, unde a fost transferată săptămâna trecută, numărul persoanelor care au decedat în urma incendiului din clubul Colectiv ajungând la 46.

UPDATE LUNI 07:45 - Bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a murit, duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum, astfel că bilanţul persoanelor decedate în urma incendiului din Colectiv a ajuns la 45.

Conform directorul medical al Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu, bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a fost resuscitat timp de 70 de minute, atât în aeronava care trebuia să-l ducă la o clinică din Elveţia, cât şi în ambulanţa care îl transporta spre Spitalul de Arşi.

Potrivit sursei citate, tânărul a decedat când a ajuns la unitatea medicală din Capitală.

Bogdan Enache este al treilea membru al trupei Goodbye to Gravity care îşi pierde viaţa în urma incendiului din clubul Colectiv, după Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru. Ceilalţi doi membri ai trupei sunt grav răniţi.

UPDATE DUMINICĂ 10:31 - O altă victimă din Colectiv şi-a pierdut viaţa. Numărul persoanelor decedate a ajuns la 44

O altă victimă din Clubul Colectiv şi-a pierdut viaţa la Spitalul de Arşi din Capitală, astfel că numărul persoanelor decedate a ajuns la 44.

Persoana rănită în urma incendiului din Clubul Colectiv a murit în noapte de sâmbătă spre duminică, conform unor surse medicale. La Spitalul de Arşi au decedat, sâmbătă, alte trei persoane- Daniel Ciobanu (39 de ani), Ionuţ Cosmin Popescu (32 de ani) şi Alexandru Chelba.

UPDATE DUMINICĂ 08:15 - Numărul deceselor a ajuns la 43, alţi doi răniţi în incendiul din Colectiv au murit la Floreasca

Doi răniţi internaţi la Spitalul "Floreasca" din Capitală au murit în această dimineaţă, după ce alţi nouă au decedat sâmbătă, şapte în spitale din Capitală şi doi în Olanda, unde fuseseră transferaţi.

Surse medicale au declarat pentru MEDIAFAX că la Spitalul Floreasca au murit Alexandra Rădulescu, care avea 26 de ani, şi un cetăţean turc.

Potrivit profesorului Ioan Lascăr, începând din a cincea zi este cea mai grea perioadă pentru răniţii în stare critică.

"La toţi cei patru decedaţi din Spitalul Floreasca le-a cedat plămânul. Este perioada complicaţiilor majore respiratorii. Este exact cum apare în literatura de specialitate, este o evoluţie exact ca la carte. Potrivit literaturii de specialitate, mortalitatea la aceşti pacienţi este între 30 şi 80 la sută, adică cel puţin trei şi maxim opt din zece pacienţi arşi în stare critică decedează. Acum este riscul vital, din cauza complicaţiilor majore. Oriunde pe această planetă evoluţia este aceeaşi. Nu se poate face nimic mai mult", a precizat, pentru MEDIAFAX, Ioan Lascăr, şeful Clinicii de chirurgie plastică din Spitalul Floreasca.

BILANȚ TRAGIC: Numărul persoanelor decedate în urma incendiului din Clubul Colectiv a ajuns sâmbătă la 39.

Au decedat doi pacienți ai Spitalului de Arși
Doi bărbaţi, în vârstă de 39, respectiv 32 de ani, care erau internaţi la Spitalul de Arşi au încetat din viață sâmbătă.Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a spus că cele două persoane care au decedat în această dimineață erau internate la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală. "Avem doi pacienți decedați azi noapte, în urma accidentului de la Colectiv. (...) Doi bărbați. Erau în stare critică. Din cauza arsurilor și a arsurilor de căi aeriene. Unul dintre cei decedați avea o suprafață de 75% din corp afectată de arsuri, iar în cazul celuilalt era vorba de o suprafață de 50%", a precizat Adrian Stănculea, șeful secției de terapie intensivă.

Un bărbat internat la SUUB a pierdut lupta cu viața
Un alt bărbat rănit în incendiul din clubul Colectiv a murit, sâmbătă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Potrivit medicilor, acesta arsuri grave, după ce, în timpul incendiului s-ar fi aruncat peste soţia sa ca să o salveze

O altă persoană rănit în incendiul din clubul Colectiv a murit, sâmbătă, la Spitalul Floreasca.

Doi dintre răniții tranportați în străinătate nu au supraviețuit
Doi dintre cei opt pacienţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv care au fost transportaţi în Olanda au decedat, unul în ambulanţă spre spital şi un altul la spitalul din Rotterdam, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

În momentul de față, alte aproximativ o sută de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti.

UPDATE 15:30 - Încă un pacient internat la Spitalul de Arși a decedat.

UPDATE 21:30 - Alte două persoane au decedat în cursul zilei: o femeie în vârstă de 30 de ani care era internată la Spitalul "Floreasca" din Capitală şi o alta, de 25 de ani, internată la Spitalul "Bagdasar". Ambele tinere erau în stare critică, având arsuri pe suprafeţe mari din corp şi arsuri ale căilor respiratorii.

 

 

Comenteaza