Numărul virozelor este în creştere în Cluj

Numărul virozelor este în creştere în Cluj
Peste 2.200 de clujeni au avut săptămâna trecută diverse forme de viroze conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică Cluj.

Numărul virozelor respiratorii este în creştere la nivelul judeţului Cluj ca urmare a fluctuaţiilor de temperaturi. Conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, peste 2.200 de clujeni s-au îmbolnăvit, săptămâna trecută, şi au avut diverse forme de viroze respiratorii.

„În săptămâna trecută am avut 2.252 de cazuri de viroze respiratorii faţă de 2.238 câte au fost în săptămâna precedentă", a declarat Mihai Moisescu, directorul adjunct al DSP Cluj. La jumătatea lunii noiembrie, DSP a primit de la Ministerul Sănătăţii Publice un număr de 13.400 de doze de vaccin antigripal faţă de necesarul estimat la 73.000 de doze. „A sosit şi a doua tranşă de vaccinuri antigripale. Au sosit 12.670 de doze de vaccin care vor fi distribuite către unităţile sanitare cu paturi şi spre medicii de familie astăzi. Beneficiază de vaccinare antigripală gratuită vârstnicii de peste 65 de ani, copiii şi bătrânii cu afecţiuni cronice, dar şi personalul sanitar", a explicat medicul Mihai Moisescu. El a făcut nişte recomandări pentru clujeni astfel încât să se evite îmbolnăvirile. „Oamenii trebuie să se îmbrace adecvat anotimpului, să aibă o alimentaţie corectă ca aport de minerale, proteine şi glucide, trebuie să consume sucuri naturale, fresh-uri de fructe şi să evite zonele aglomerate", a adăugat directorul adjunct al DSP Cluj. Moisescu le recomandă clujenilor să meargă la medic la primele simptome de răceală. „Trebuie să se adreseze medicului când au simptome de viroze şi să evite automedicaţia. Dacă oamenii sunt bolnavi, ei trebuie să se izoleze în casă sau să meargă la spital", a explicat Mihai Moisescu.

În această iarnă, în Cluj au existat trei suspiciuni de gripă în cazul unor bolnavi. „Au fost trei suspiciuni de gripă, însă analizele de laborator au infirmat existenţa bolii. În acest moment, în Cluj nu avem niciun caz de gripă", a completat directorul adjunct al DSP. Totuşi, în creştere se află virozele respiratorii care afectează laringele, traheea sau plămânii. „Numărul de pneumopatii este în creştere, de la 345 câte au fost în urmă cu două săptămâni, la 405", a precizat Moisescu.

 

Etichete
Comenteaza