"Nunta în stil texan", una dintre noutăţile de la târgul "Nuntă la Palat" GALERIE FOTO

Peste 120 de expozanţi participă în acest sfârşit de săptămână la cea de-a şaptea ediţie a târgului „Nuntă la Palat".

Clujenii care se pregătesc de căsătorie pot participa în acest sfârşit de săptămână la târgul "Nuntă la Palat" organizat în cadrul Muzeului de Artă. Aici, viitorii miri pot găsi rochii de mireasă şi costume, verighete, firme care să le organizeze nunta, invitaţii sau firme care să se ocupe de imortalizarea momentului. Preţurile pentru rochiile de mireasă de la târgul "Nuntă la Palat" pot ajunge să coste şi 7.000 de lei, în funcţie de materialul din care sunt confecţionate şi de aplicaţiile preţioase ale acestora.

"Cea de-a şaptea ediţie a "Nunţii la Palat" adună peste 120 de firme expozante care oferă servicii din domeniu, începând de la rochii de mireasă, costume de miri, muzică pentru evenimente, bijuterii sau accesorii. T&ˆrgul "Nuntă la Palat" încearcă să dea tendinţele în acest domeniu şi îi aşteptăm pe miri să descopere nouăţile", a declarat Anca Gădălean, organizatorul evenimentului. Ea a explicat şi care sunt tendinţele în ceea ce priveşte rochiile de mireasă, dar şi decorul nunţii. "Anul acesta se poartă foarte mult rochiile vaporoase, sunt nunţi tematice foarte îndrăzneţe de genul "nuntă în stil texan" cu decor de cactuşi şi buchete nonconformiste. Costurile pentru organizarea unei nunţi depinde foarte mult de numărul de invitaţi, de produsele alese în cadrul evenimentului, de locaţie şi încep de la câteva mii de euro şi pot ajunge chiar şi la o sută de mii de euro, în funcţie de bugetul fiecăruia", a precizat Gădălean.

Unul dintre standurile care au atras atenţia vizitatorilor a fost cel al Kara Events& Flowers care a adus o nouă tematică şi noi tendinţe pentru organizarea unei nunţi. „Şi în anul acesta ca şi în ceilalţi ani am venit cu o idee nouă şi originală. Anul acesta am venit cu nuntă în stil texan, am folosit ca elemente predominante cactuşii tocmai pentru a spulbera ideea că acesta plantă aduce sărăcia. Contrar acestei idei cactusul semnifică longevitate, durabilitate în căsnicie", a declarat Florina Bogdan, manager al Kara Flowers& Events. Decorul „nunţii în stil texan" este unul cu atât mai deosebit cu cât standul a fost decorat cu cai realizaţi din crizanteme, cactuşi, dar şi aranjamente florale inedite. „Am venit cu cai făcuţi din crizanteme. La unul dintre cai partea de şa este accessorizată cu nasturi, iar la celălalt cu un material care imită pielea. Avem aranjamente florale care sunt incluse în jeanşi sau în ciocate. De asemenea, am realizat un aranjament floral în fustă, care poate simula o rochie de mireasă, dar şi unul în jeanşi. De regulă, după fiecare expoziţie avem miri care doresc ca nunta să fie organizată aşa. Anul trecut am avut o tematică rustică de nuntă şi foarte mulţi clienţi şi-au dorit ca nunta lor să aibă această temă", a adăugat Florina Bogdan. Ea a explicat că, în general, costurile unei nunţi tematice nu sunt foarte mari. „Nu costă foarte mult să organizezi o astfel de nuntă. Când participăm la o expoziţie încercăm să facem aranjamente florale pe care să şi le poartă permite şi persoanele cu un buget redus sau foarte mic", a precizat managerul Kara Flowers&Events.

Viitoarele mirese au vizitat, ieri, în număr mare târgul în căutarea rochiei perfecte. „Preţurile pentru rochiile din colecţiile noastre variază între 2.500 şi 7.000 de lei. Ca şi tendinţe pentru rochiile de mireasă sunt culorile alb şi ivory, dar şi aplicaţiile de centuri şi cristale Swarovki. Sunt multe noutăţi în domeniu. Rochia de 7.000 de lei este deosebită ca şi manoperă, are multă dantelă, cusătură manuală, aplicaţii de paiete şi cristale. Manopera şi cristalele urcă preţul", a explicat Emma Oaneş, managerul salonului "Emma".

Cei de la atelierul şi show-room-ul de rochii de mireasă "Delicate" au venit la târg cu mai multe rochii de mireasă. "Le încurajăm pe mirese să poate ce le reprezintă şi să poarte ce le avantajează cel mai bine. Rolul rochiei de mireasă este să ascundă ce vrem să ascundem şi să scoată în evidenţă ce este mai frumos. Avem o rochie mai deosebită care costă 6.000 de lei. Preţurile pentru rochiile de mireasă la noi se încadrează între 2.800 de lei şi 3.600 de lei. Avem şi rochii pe comandă unde preţurile sunt mai mari", a declarat Ana Rusu, angajata atelierului. O rochie care le-a atras atenţia vizitatorilor târgului a fost cea cu preţul de 6.000 de lei. "Sunt materiale diferite în această rochie. Partea de corset are material tafta Ducess, care se pretează foarte bine, avem în partea de jos tuluri în diferite culori în diferite nuanţe de alb şi e o joacă de materiale şi de poziţionare a acestora", a explicat Rusu. Şi verighetele sau inelele de logodnă au fost la mare căutare între viitorii miri. "Preferinţele se împart între verighetele comune din aur galben de 14 carate şi sunt verighetele de lux care sunt de 18 carate şi care sunt combinate cu diamante. Preţurile la verighetele de lux încep de la 4-4.500 de lei bucata, iar pentru celelalte preţurile încep de la 170 de lei gramul", a explicat Gerhardt Holdmann, de la Bijuteria Holdmann.

Etichete
Comenteaza