Nunţi şi botezuri fără restricţii dacă toţi participanţii sunt vaccinaţi

Nunţi şi botezuri fără restricţii dacă toţi participanţii sunt vaccinaţi

Nunţile, botezurile şi mesele festive organizate în aer liber nu vor mai fi restricţionate de la 1 iunie dacă organizatorul garantează că toţi cei prezenţi sunt vaccinaţi, anunţă preşedintele Klaus Iohannis.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„În interior vom avea câteva relaxări, care încep majoritatea din 1 iunie, când va creşte capacitatea de cazare, de de servire în restaurante şi aşa mai departe. Sunt multe măsuri, ele vor fi prelucrate de Comitetul Naţional şi vor fi toate aduse la cunoştinţa publicului. Câteva detalii: avem nunţi, botezuri, mese festive unde pot participa în exterior, deci în aer liber, începând cu 1 iunie maximum 70 persoane. Nunţi, botezuri, mese festive, în interior, maxim 50 persoane de la 1 iunie”, transmite Klaus Iohannis.

El precizează că numărul paricipanţilor va creşte etapizat, de la 1 iulie şi de la 1 august.

„De la 1 iulie numărul creşte, de la 1 august numărul creşte. Dar, iar aici este foarte important, dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate se renunţă la restricţionarea numărului de participanţi. Deci, mai concret, dacă pe 15 iulie cineva doreşte să organizeze o nuntă într-un spaţiu închis în interior şi garantează că toţi participanţii sunt vaccinaţi nu se mai aplică restricţionarea la un număr de 70 de persoane”, adaugă şeful statului.

Preşedintele spune că situaţia va fi similară în cazul evenimenteor sportive.

„Similar la sălile de sport numărul de participanţi este restricţionat, dar dacă organizatorul, managerul sălii garantează că toate persoanele sunt vaccinate, numărul de participanţi poate să crească. Aceste măsuri sunt gândite să ne protejeze, să ne reluăm viaţă normală şi încurajează vaccinarea”, conchide Iohannis.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza