Nutriţionistul Mihaela Bilic a vorbit despre pâine şi siluetă la Cluj

Nutriţionistul Mihaela Bilic a vorbit despre pâine şi siluetă la Cluj
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic, autoarea cărţilor "Trăiesc, deci mă abţin” şi "Sănătatea are gust”, le-a vorbit clujenilor despre pâine şi nutriţie în cadrul evenimentului "Sărbătoarea Pâinii", ce a avut loc în perioada 28 mai - 3 iunie, la Hipermarchetul Cora.

În cadrul evenimentului, brutarii şi brutăriţele Cora au copt peste 100 de tipuri de pâine, de la simpla franzelă până la pâini speciale din făini şi ingrediente deosebite.

"Glucidele sunt esenţiale supravieţuirii şi funcţionării optime a organismului uman, aşa că, indiferent de vârstă, greutate sau regimul alimentar, oferiţi-vă zilnic bucuria de a mânca o bucată de pâine. Fie că este albă, neagră, cu seminţe, cu tărâţe, cu ierburi aromate, cu ulei, cu lapte, alegeţi-o în funcţie de preferinţele voastre. Nimic nu poate fi mai gustos şi mai sănatos", a spus Mihaela Bilic, medic nutriţionist.

La Cora Cluj-Napoca se vând în fiecare săptămână 3,5 tone de paine.

"Deși de multe ori privită ca un aliment banal, pâinea merită o sărbătoare a ei în care să fie admirată și degustată sub toate formele, cu atât mai mult cu cât la Cora, pâinea este vedeta fiecărei zile, proaspată, rumenă și aburindă, pentru toate gusturile: neagră, albă, de secară, cu bere, baghetă, tradițională", e de părere Claudia Mirică, director Cora Cluj Napoca.

"Am organizat Sărbătoarea Pâinii la Cora pentru că avem într-adevăr un motiv să fim mândri. Vrem ca pâinea noastră să nu fie o simplă pâine de hipermarket, ci un produs de foarte bună calitate care poate rivaliza cu orice mare brutărie. Avem o pâine excelentă pentru că respectăm toți pașii producerii sale, de la alegerea făinii, la frământat, dospit, tăiat și copt. O bună parte din aceste etape se fac manual, într-o manieră tradițională așa încât produsul rezultat nu este unul industrial. În timpul Sărbătorii Pâinii, clienții au posibilitatea de a gusta și alte rețete noi așa încât să știm ce alte tipuri de pâine își doresc și să le includem în sortimentația noastră", a spus Codruţa Borza, director cora Sun Plaza Bucureşti şi responsabil brutărie la Cora România.

Sărbătoarea Pâinii este un eveniment pe care Cora România îl organizează la nivel naţional, câte o săptămână în fiecare dintre cele opt magazine ale sale. Magazinele Cora vând împreună în medie 8 tone de pâini pe zi, realizând o cifră de afaceri de 12 milioane de lei în primele cinci luni ale anului la raioanele de brutărie.

În timpul Sărbătorii Pâinii, magazinele Cora îşi deschid porţile brutăriilor pentru a le arăta copiilor de la şcolile din proximitate cum se face pâinea. Au loc, de asemenea, ateliere pentru copii şi concursul cu premii "Se caută brutărel", destinat clienţilor magazinului, mari şi mici.

De asemenea, fiecare magazin Cora a ales o organizaţie umanitară sau o instituţie către care face donaţii de pâine.

 

Etichete
Comenteaza