O aeronavă militară a transportat de la Cluj-Napoca, în Polonia, trei pacienţi COVID în stare gravă

O aeronavă militară a transportat de la Cluj-Napoca, în Polonia, trei pacienţi COVID în stare gravă
| Foto: MApN

Încă trei pacienţi cu COVID-19, aflaţi în stare gravă, au fost transportaţi, marţi seara, cu o aeronavă militară, de pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, la Lodz, în Polonia.

Alți trei pacienţi cu COVID-19, aflaţi în stare gravă au fost transferaţi în Polonia de pe aeroportul clujean. Este vorba despre doi pacienţi care erau internaţi în UPU din Cluj-Napoca şi unul care a fost adus din Iaşi.
 
„Toţi pacienţii se află în stare stabilă, transportabili, intubaţi şi necesită asistenţă medicală de specialitate într-o secţie de anestezie-terapie intensivă", menţionează MApN, citat de digi24.ro.

Pacienţii au fost transportaţi cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, precizează Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat de presă.

Echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD, iar transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe ale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Cluj. Aeronava a decolat din Cluj-Napoca în jurul orei 20,30.

Până în prezent au fost transferate din România în unităţi medicale din afara ţării 47 de pacienţi care au nevoie de asistenţă medicală în secţii ATI, arată MS.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza