O altfel de misiune a poliţiştilor. Au primit note de la elevi GALERIE FOTO

O altfel de misiune a poliţiştilor. Au primit note de la elevi GALERIE FOTO
În contextul programului "Şcoala Altfel", poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj au pornit în acaestă săptămână într-o ,,altfel” de misiune în unităţile de învăţământ de pe raza judeţului.

Astfel, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au făcut echipă cu poliţiştii rutieri şi au desfăşurat o serie de activităţi în grădiniţe, şcoli şi licee, atât din mediul urban cât şi din mediul rural.

Acestea au fost organizate atât în sălile de curs, unde elevii au putut viziona documentare educative, cât şi în curţile unităţilor de învăţământ, unde au fost organizate concursuri pe tematică rutieră, fiind aduse şi autospeciale ale poliţiei rutiere. Printre subiectele abordate s-au numărat educaţia rutieră, siguranţa pe internet, delicvenţa juvenilă şi antivictimizarea. 

"În această săptămână porţile IPJ Cluj au fost deschise pentru cei interesaţi de munca de poliţie, iar peste 600 de elevi ne-au trecut pragul. Activităţile organizate i-au încântat pe elevi, iar micii vizitatori ne-au răsplătit, acordându-ne nota 10 cu multe, multe steluţe şi cu promisiunea că vor mai reveni la noi cu mare drag", au declarat poliţiştii.

Tot în cadrul "Şcolii Altfel", sute de şcolari au vizitat expoziţia cu obiecte de patrimoniu recuperate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, organizată la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Comenteaza