O antologie de poezie a lui Horia Bădescu deschide seria "Echinox" a editurii Eikon

O antologie de poezie a lui Horia Bădescu deschide seria
O antologie în trei volume cu poezii semnate de Horia Bădescu va fi lansată miercuri de la ora 17 în aula facultăţii de Studii Europene a Universităţii Babeş-Bolyai. Editura Eikon dechide cu această carte seria "Echinox" care va include scrieri ale fondatorilor mişcării culturale clujene.

Lansarea va avea loc miercuri, 25 septembrie, de la ora 17:00, în aula Facultăţii de Studii Europene (Casa Universitarilor) a Universităţii Babeş-Bolyai.

Antologia, intitulată "Cărţile vieţuirii" cuprinde 3 volume şi include o selecţie amplă a tuturor poeziilor scrise de autor în întreaga sa carieră. De asemenea lucrarea are şi un caracter omagial, autorul împlinind anul acesta 70 de ani.

Cele trei volume care alcătuiesc antologia vor fi prezentate de academicianul Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB, Irina Petraş, preşedinta Filialei Cluj a USR, Eugen Uricaru, preşedinte CopyRo, Aurel Sasu, critic literar şi Mircea Popa, critic literar.

În cadrul evenimentului va avea loc un recital de poezie susţinut de maestrul Dorel VIŞAN, în timp ce violoncelistul Daniel Demian va susţine un intermezzo muzical.

Potrivit reprezentanţilor Eikon antologia de poezie de Horia Bădescu deschide seria "Echinox", care va include scrieri ale fondatorilor şi membrilor mişcării culturale clujene cu acest nume. În primă fază urmează să fie publicate volume ale primei generaţii de "echinoxişti".

Născut în 1943, în judeţul Argeş, Horia Bădescu este poet, prozator şi eseist, licenţiat al Facultăţii de Filologie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, fiind doctor în litere din 1997. A fost director al Teatrului Naţional, Radio Cluj, respectiv Centrul Cultural Român din Paris şi ataşat cultural al Ambasadei României în Franţa. Tradus şi publicat în reviste literare din numeroase ţări Horia Bpdescu este şi autor al binecunoscutei poezii "E toamnă nebun de frumoasă la Cluj".

 

 

 

 

 

Uniunea Scriitorilor din România - filiala Cluj

Universitatea „Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca

CopyRo

 

Vă invită la lansarea antologiei de poezie

din cadrul colecției Echinox a Editurii Eikon

 

Horia Bădescu

 

C ă r ţ i l e v i e ţ u i r i i

(Vol. 1, 2, 3)

 

Miercuri, 25 septembrie, ora 17:00

În Aula Facultăţii de Studii Europene

(Casa Universitarilor)

Str. Em. de Martonne nr.1, Cluj-Napoca

 

Participă:

Acad. Ioan-Aurel POP, rectorul UBB

Irina PETRAŞ, preşedinta Filialei Cluj a USR

Eugen URICARU, preşedinte CopyRo

Aurel SASU, critic literar

Mircea POPA, critic literar

 

 

Recital de poezie: maestrul Dorel VIŞAN

Inermezzo muzical: violoncelistul Daniel DEMIAN

 

Etichete
Comenteaza