O casă se prăbuşeşte în Andrei Mureşanu FOTO/VIDEO

O casă se prăbuşeşte în Andrei Mureşanu FOTO/VIDEO
Un imobil din anii 30 la care se efectuau lucrări de primă urgenţă pentru consolidarea fundaţiei a început să se prăbuşească azi-noapte.

La faţa locului au sosit pompierii, iar zona a fost împrejmuită. Proiectarea lucrărilor autorizate de Primărie la începutul lunii noiembrie a fost asigurată de Inter Proiect Cluj, în timp ce lucrările au fost executate de Deldan Construct.

UPDATE Conform locuitorilor zonei, imobilul a fost construit în 1934. "În acea vreme nu se făceau studii geo-tehnice de asemenea anvergură cum se fac azi; este o particularitate a solului din Andrei Mureşanu: există un strat de loes undeva pe la 2 metri şi jumătate adâncime; ce este ancorat în el e ok, ce nu poate ajunge în situaţia casei de aici", a spus un vecin.

Pe latura sudică a casei era săpat un şanţ pentru lucrări la fundaţie, iar imobilul s-a înclinat în aceasă noapte chiar spre Sud.

UPDATE Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj s-au deplasat la faţa locului, în urma unei sesizări. Ei au informat de asemenea proiectanţii, constatându-se că săpăturile au fost prea adânci.

UPDATE Reprezentanţii Inter Proiect au refuzat să comenteze. Cei care au proiectat lucrările s-au deplasat la Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru a discuta situaţia.

Comenteaza