O clujeancă a devenit preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor. Ce îşi propune

O clujeancă a devenit preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor. Ce îşi propune
Lupta pentru şefia Consiliului Naţional al Elevilor din România a fost una strânsă, iar Iulia Miron, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai”, a reuşit să adune cele mai multe voturi din partea reprezentanţilor elevilor din ţară. Iulia Miron a obţinut 16 voturi de la preşedinţii Consiliilor Judeţene ale Elevilor, în timp ce contracandidaţii ei au obţinut 15, respectiv 14 voturi fiecare.

„La alegerile pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor au fost trei candidaţi din Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea şi Sibiu. Lupta a fost strânsă", a declarat Iulia Miron. Adunarea generală a Consiliilor Judeţene ale Elevilor a fost organizată la Galaţi, iar la întâlnire a luat parte şi Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. „La alegeri au participat câte patru reprezentanţi ai consiliilor elevilor din ţară, iar drept de vot a avut preşedintele fiecărui consiliu. La eveniment au participat în jur de 200 de elevi din ţară, la care s-au alăturat seniroii şi cei care au predat mandatul. Alegerile propriu-zise au avut loc vineri după-amiaza când s-au ales secretarii de interne şi de externe, apoi s-au făcut alegerile pentru preşedinte", a declarat Iulia Miron.

„Noi vrem ca să fie aprobat Statutul Elevului, care prevede drepturile şi obligaţiile elevilor, aşa cum face şi statutul studenţilor. Astfel, statul român ar acorda recunoaştere şi elevilor. De asemenea, ne dorim să aderăm la The Organising Bureau of European School Students Union şi astfel vom putea să reprezentăm elevii şi studenţii la un nivel mai înalt. Vom face mai multe proiecte la nivel naţional pentru reducerea absen-teismului, a violenţei în şcoli şi a consumului de droguri", a adăugat noul preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor. Ea crede că i-a convins pe colegii din ţară să o voteze prin prisma discursului său şi a faptului că elevii au nevoie de schimbare. „Lupta a fost stransă. Pe o parte dintre cei care m-au votat îi cunoşteam, iar pe restul i-am cunoscut la adunare. Cred că m-au votat prin prisma discursuluui, a obiectivelor pe care le am şi a răspunsurilor pe care le-am dat la dezbatere, pentru ce vreau să realizez", a adăugat tânăra care este elevă la secţia de matematică-informatică a Liceului Teoretic „Gheorghe Şincai".

 

Etichete
Comenteaza