O clujeancă a găsit soluţia pentru lipsa transportului în comun din zona Grădinii Botanice

O clujeancă a găsit soluţia pentru lipsa transportului în comun din zona Grădinii Botanice
După ce, ieri, Primăria şi RATUC Cluj-Napoca au rezolvat problemele transportului în comun pe relaţia Zorilor - Piaţa Avram Iancu şi pe strada Mehedinţi din Mănăştur, o clujeancă a semnalat un alt neajuns şi anume, inexistenţa autobuzelor în zona Grădinii Botanice, Oncologie.

Anna-Maria Naghy a făcut o sesizare pe portalul domnuleprimar.ro în care propune schimbarea traseului pentru linia 46B pentru a deservi şi zona Grădinii Botanice motivând că împrejurimile sunt intens circulate şi astfel, toţi cei care doresc să ajungă la spitalele, clinicile, instituţiile din zonă şi chiar în campusul Hasdeu ar avea acces rapid dinspre şi spre centrul oraşului.

"Mă adresez dumneavoastră, susţinută de mai mulţi cetăţeni, cu o problemă, care priveşte transportul în comun, în zona centrală, mai exact zona Grădinii Botanice, Oncologie. Aici nu exista transport în comun fiindcă, microbuzul 22 este ca şi inexistent şi puţin eficient. Face 3 curse dimineaţa şi 2 curse la orele 13 şi 14. V-aş ruga să vă gândiţi împreună cu Consiliul Local, să rezolvaţi acest aspect ţinând cont de faptul că, această zonă este nu doar dens populată, ci este plină şi de clinici, spitale şi alte instituţii, plus Hasdeul. Ar fi, credem noi, o idee bună să încercaţi o variantă nouă de traseu pentru 46B, care n-ar afecta cu nimic pe cei care îl folosesc acum. De pe strada Observatorului, la coborâre, s-o ia pe strada Republicii în jos, să cotească pe Avram Iancu la dreapta până în Piaţa Cipariu, de-acolo mai departe pe traseul actual. La întoarcere, poate veni prin centru, Memorandumului- Piaţa Blaga-Republicii-I.Creangă-G.Marinescu-Zorilor.În felul acesta aţi acoperi şi zona asta, iar 22-ul poate fi scos. Din Piaţa Cipariu se poate face legătura spre alte zone ale oraşului. În felul acesta cei din zona Grădinii Botanice-Oncologie-Marinescu ar ajunge mai usor spre oraş. La fel şi cei care merg spre spitale pot ajuge mai uşor. Cred că acest lucru se poate rezolva şi sper ca răspunsul va fi unul benefic pentru cei din zona amintită şi ne veţi uşura mult viaţa, fiindcă la ora actuala ne simţim uitaţi, deşi locuim într-o zonă centrală, credem că avem şi noi dreptul la transport în comun şi sperăm că vom avea", scrie clujeanca.

UPDATE: "Infrastructura nu prea permite accesul autobuzelor în zonă. Exista linia 22 şi pot să vă spun că înregistrează o cifră modestă de călători. Am făcut teste şi s-a întâmplat să meargă maşinile goale. Am vrut să bag autobuz până pe Marinescu, sus la Oncologie, dar nu rentează. Noi ascultăm doleanţele clujenilor, analizăm situaţiile, îi chemăm şi la discuţii, încercăm să găsim soluţii viabile. Cât despre propunerea schimbării traseului pentru autobuzul 46B, riscăm să ne blocăm în trafic. Zona în cauză şi tot centrul sunt foarte aglomerate, în special după masa, de foarte multe ori e nevoie de prezenţa agenţilor de la circulaţie pentru a dirija traficul. O să analizăm sitaţia", a declarat Liviu Neag, directorul Regiei Autonome de Transport Urban Călători (RATUC) Cluj

Regia de transport local (RATUC) din Cluj-Napoca a anunţat ieri reintroduce linia de autobuz 46 între cartierul Zorilor şi centrul oraşului.

Tot ieri, clujenii de pe strada Mehedinţi din Mănăştur au fost anunţaţi că vor beneficia de un autobuz, care va circula o dată la o jumătate de oră. Linia va avea trei staţii şi este destinat în special pensionarilor.

Comenteaza