O elevă de la Colegiul Naţional “George Bariţiu”, lovită în cap în curtea şcolii cu o piatră de un băiat din clasa a IV-a

O elevă de la Colegiul Naţional “George Bariţiu”, lovită în cap în curtea şcolii cu o piatră de un băiat din clasa a IV-a
Fata a avut nevoie de patru copcii, la Urgenţă, pentru a-i fi cusută rana.

Bianca are 16 ani şi este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional "George Bariţiu" din Cluj-Napoca. Ieri, la ora 12:09, aceasta se afla în curtea şcolii, în pauză, alături de câteva colege. La un moment dat, tânăra s-a trezit lovită în ceafă de o piatră, care a ricoşat apoi în apropiere, pe o bancă.

Victima a avut, totuşi, răgazul să-l zărescă pe cel care a aruncat-o, un elev din clasa a IV-a. Sângele a început să-i ţâşnească fetei din cap, precum o arteziană, iar cineva i-a acordat degrabă primul ajutor, oprindu-i sângerarea.

Între timp, a fost anunţată şi poliţia, iar mama fetei a venit de la serviciu şi a transportat-o pe Bianca la Unitatea pentru Primirea Urgenţelor de pe strada Moţilor. Acolo, medicii i-au cusut rana, aplicându-i patru copcii.

"Pauza noastră, a elevilor mai mari, este între orele 12:00 şi 12:10, iar a celor din clasele mici între 12:10 şi 12:20, tocmai ca să nu ne intersectăm şi să se întâmple ceva cu cei mici. Dar, uite, ieri a fost invers: micuţul m-a lovit pe mine. Iar norocul meu a fost că piatra m-a lovit doar cu muchia, altfel mă nenorocea, având o mărime considerabilă", mărturiseşte, făcând haz de necaz, Bianca, pe coridoarele IML Cluj.

E însoţită de mama ei şi de bunică. La rândul său, mama Biancăi afirmă că nu vrea să ceară pedepsirea cuiva din şcoală pentru incident, nici a elevului, însă a dorit să scoată un certificat medico-legal, pe care îl va folosi în justiţie doar în cazul în care vor apărea complicaţii în sănătatea fiicei sale. După consult, legiştii clujeni i-au recomandat elevei 12-13 zile de îngrijiri medicale.

Comenteaza