O fântână arteziană din Zorilor a fost transformată în terasă FOTO

O fântână arteziană din Zorilor a fost transformată în terasă FOTO
Inedit în cartierul Zorilor: o fântână arteziană a fost transformată în terasă. Iniţiativa nu este însă pe placul vecinilor: nu mai puţin de patru au reclamat situaţia într-o singură zi.


Proprietarul terasei, Horia Horhan, spune că terasa a fost amenajată legal. „Le-am zis şi la poliţiştii de la Primărie că le-o duc în două zile. Plătesc şi chirie la Primărie, cam 900 de lei pe lună, pentru terasă. Aici arunca înainte lumea gunoaie, eu am făcut o terasă frumoasă", spune el pentru ziuadecj.ro El adaugă că terasa nu-i deranjează pe vecini: „Şi eu locuiesc tot aici în bloc", spune el.


Totuşi Primăria l-a amendat astăzi pe Horhan pentru că nu are autorizaţie, cu 2.000 de lei, şi a dispus desfiinţarea terasei. "Nu are autorizaţie", spune şeful biroului mass-media al Primăriei, Iulia Perşa.

 

Unul dintre reclamanţi este Constantin Radu, avocat. El spune că locuieşte în zonă de doar câteva luni, în chirie, şi că terasa nu a fost autorizată de Comisia Teritorială de Administrare a Teritoriului şi Urbanism. „Nu îi posibil ca o terasă să fie amplasată pe „fundul" unui bazin de apă. Cei de la Comisia de Urbanism nu s-au deplasat la faţa locului ca să constate pe ce teren public se cere amplasarea acestei terase?", a întrebat Radu pe domnuleprimar.ro.


Şi Cristian Rusu e printre reclamanţi: „în timp ce scrui această „rugăminte" stau cu geamul de la dormitor deschis şi ascult cu stupoare nişte puşti de la aşa- zisa terasă Mates cum înjură şi râd cât îi ţin plămânii. Este amenajată nici mai mult nici mai puţin într-o „groapă" care pe vremuri a fost o fântână arteziană. Eu unul mă întreb cum au putut cei de la Urbanism să autorizeze o asemenea aberaţie?!", s-a întrebat Rusu.

Comenteaza