O întreagă reţea care vindea alcool de contrabandă, reţinută de poliţiştii clujeni. Prejudiciul cauzat este de 400.000 lei VIDEO

O întreagă reţea care vindea alcool de contrabandă, reţinută de poliţiştii clujeni. Prejudiciul cauzat este de 400.000 lei VIDEO
Poliţiştii clujeni au reţinut 13 persoane din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud care făceau contrabandă cu alcool.

Conform oamenilor legii, în perioada 2011-2012, inculpaţii au achizitionat, deţinut şi comercializat alcool şi produse derivate din alcool, obtinute de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi, către diferite persoane fizice şi juridice de pe raza judeţului Cluj, fără plata accizei prevazute de lege.

"În 7 mai, ora 10, în urma unui control în trafic efectuat de către poliţişti pe drumul E 60 în apropierea KM 17, a fost prins în flagrant Marius M. având asupra sa în autoturism cantitatea de 328 litri alcool etilic îmbuteliat în recipiente de 2 litri. La aceeasi dată, sub îndrumarea procurorului, poliţiştii abilitaţi au fost efectuate un număr de 20 percheziţii domiciliare, în judeţele Cluj şi Bistrita-Nasaud", se arată într-un comunicat remis presei.

În urma controalelor efectuate în judeţul Cluj, poliţiştii au confiscat sumele de 6.433 lei, 210 euro, precum şi două autoturisme, 1 laptop, 950 grame colorant folosit în prepararea unor băuturi spirtoase şi 1.758 litri alcool etilic.

De asemenea, la o fabrică neautorizată de producere şi comercializare a alcoolului din judeţul Bistriţa-Năsăud, oamenii legii au găsit 21.400 litri alcool, fără sigiliu. În consecinţă, lucrătorii din cadrul Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj au dispus sigilarea cantităţii de alcool până la soluţionarea dosarului penal aflat în instrumentare.

Prejudiciul cauzat se ridică la circa 400.000 lei, constituit din accize datorate statului.

Opt bărbaţi au fost reţinuţi pe o perioadă de 24 de ore, ei fiind prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecatoria Cluj-Napoca care a dispus faţă de aceştia măsura de a nu părăsi localitatea de domiciliu, respectiv ţara.

Toţi cei 13 membrii ai grupării infracţionale sunt cercetaţi pentru săvârşirea infractiunilor de "achiziţionarea de alcool etilic şi de distilate în vrac de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau expeditorii înregistraţi de astfel de produse, potrivit titlului VII", "deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit titlului VII, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, şi înşelăciune privind calitatea mărfurilor, fapte prev. si ped. de art. 296 ind.1, alin.1, lit. c si l din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, modif.,si art. 297 cod penal,toate cu aplicarea art. 41 alin. 2 cod penal si c art. art. 33 lit. a cod penal.

Ziuadecj.ro a dat primele informaţii despre razia poliţiştilor clujeni aici.

 

Comenteaza